divendres, 2 de maig del 2014

Eleccions europees: Si nosaltres així ho volem...



Des de l'Assemblea Nacional Catalana vam fer molts esforços per aconseguir, primer una candidatura unitària sobiranista a les eleccions al Parlament europeu i, en fallar aquesta opció, vam intentar un acord sobre uns punts comuns. El resultat ja el coneixeu: no ens en vam poder soritr amb èxit.

Girem full, però....

Hem de ser conscients que les properes eleccions al Parlament europeu del 25 de maig, adquireixen una gran importància per al procés d'independència de Catalunya.

Som un país de reconeguda tradició europeista. En els negres anys del franquisme des de Catalunya miràvem Europa i la identificàvem amb democràcia. Enguany Catalunya ha mostrat la seva clara voluntat majoritària de poder decidir el seu futur de la manera més democràtica que exixteix: dipositant el nostre vot en una urna.

Alguns, però, no volen que votem i, avui, des de Catalunya, tornem de nou a mirar a Europa perquè se'ns ofereix una oportunitat d'or. Les eleccions europees ens permeten que aquesta mirada es transformi en una demanda, en un crit a favor de la democràcia.
 
Aquestes eleccions poden representar, si nosaltres així ho volem, un pseudoreferèndum sobre el grau d'acceptació que té al nostre país la consulta del proper 9 de novembre. Podem convertir aquestes eleccions al Parlament europeu en un baròmetre que marqui la importància que té per a la immensa majoria del nostre poble l'exercici del Dret a decidir, l'exercici del Dret d'autodeterminació.
 
Les eleccions del 25 de maig, si nosaltres així ho volem, poden ser un clam dirigit a Europa, un clam que ressoni per tots els països de la Unió Europea i pel món sencer. Un clam que deixi ben clar que nosaltres, ciutadans de Catalunya, volem exercir la democràcia, volem votar i decidir quin ha de ser el futur del nostre país.
 
Si nosaltres així ho volem, farem que la participació en aquestes eleccions sigui molt més alta que a qualsevol altre país de la UE, que sigui molt més alta que al propi Estat espanyol i que aquestes xifres demostrin a tots els ciutadans europeus, no només la nostra decisió de votar el 9 de novembre, sinó també la nostra voluntat radicalment democràtica, radicalment pacífica i radicalment europea.
 
Els partits que s'han compromés amb la consulta del 9 de novembre, si nosaltres així ho volem, sortiran plenament reforçats d'aquestes eleccions. Serà el millor refrendament popular de la seva política clarament favorable al Dret a decidir.

I si el nostre vot és per als partits que defensen clarament el doble Sí a la consulta, estarem també mostrant a Europa la nostra clara voluntat d'esdevenir un Estat independent.

Tot això, però, només serà, si nosaltres així ho volem.
 
El 25 de maig també forma part del procés independentista. Si aquell dia aconseguim una gran participació, si els partits sobiranistes i independentistes en surten clarament guanyadors, haurem fet un nou pas endavant.

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada