dimecres, 12 d’octubre del 2016

La història de l'estelada (Davantal de La clau de la nostra història)

Des de fa més de cent anys, partits polítics, moviments populars, organitzacions armades han tingut i tenen un símbol que els uneix. Fets i dates que han passat a la història d’aquest país s’han viscut sota el mateix símbol.

Estat Català, Front Nacional de Catalunya, ERC, PSAN, IPC, N d’E, MDT, BEAN, CUP, Consultes populars sobre la independència, ANC...

Bandera negra, Nosaltres Sols, ÈPOCA, Terra Lliure...

14 d’abril de 1931, 6 d’octubre de 1934, 13 de setembre de 2009...

Tots tenen un element comú: la bandera estelada.

L’any 2008 es va commemorar el centenari de la bandera estelada. Sent històricament rigorosos, hauríem de situar el veritable naixement de l’estelada tal com la coneixem l’any 1918, a Montserrat.

Tot i així, existeix un precedent fotogràfic que data del 1908 i que és un primer esbós de la bandera independentista que, en lloc de tenir el triangle a l’esquerra amb l’estel, porta un rombe al mig.

Les banderes són només símbols... la simbologia, però, sempre és important perquè al darrere hi ha persones, idees, il·lusions i esperances, victòries i també derrotes.

Avui, a LA CLAU DE LA NOSTRA HISTÒRIA, parlarem sobre la bandera de l’estel solitari. La bandera de combat que simbolitza els anhels de llibertat d’un poble. Parlarem sobre bandera estelada i sobre l’independentisme català.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada