divendres, 4 de novembre del 2016

El fotògraf Jordi Borràs al "Vull una resposta"


Jordi Borràs és, bàsicament, un fotògraf. Una persona que fa periodisme d’investigació i de carrer a través de la seva càmera. La millor descripció d’en Jordi Borràs és la que es  fa ell mateix: "El meu avi disparava bales de canó. Jo ho faig amb fotografies i pàgines de Word.”

En el pròleg del llibre “La cara B. Una altra mirada delprocés”, el periodista Andreu Barnils diu de feina d’en Borràs: "En molts casos les seves fotografies expliquen més coses que no pas molts texts escrits".

Una realitat que es pot comprovar en la següent fotografia. Està feta després de la investidura del president de la Generalitat, Francesc Puigdemont. Observeu detingudament l'expressió de les cares, la posició del cap i de la mirada, els braços... El llenguatge no verbal expressa, molt més clar fins i tot que la llengua escrita, el que senten i viuen els protagonistes de la foto.
Les seves fotografies, les seves declaracions i llibres com “DesmuntantSocietat Civil Catalana” l’ha posar en el punt de mira de l’extrema dreta i d’aquelles organitzacions que s’hi vinculen. Ha rebut i rep amenaces constants des del 2013 i per això, en les seves pròpies paraules, va decidir “trencar el silenci, i  ho faig perquè el dia de demà pugui agafar la càmera amb el pols ferm i amb més força que mai per seguir enfocant, de forma precisa, les injustícies d'aquest país.”

Ahir dijous, vam tenir el plaer i l’honor que fos amb nosaltres al Vull una resposta.

Per a tots aquells que no el vau poder veure o que el vulgueu recuperar aquí el teniu:



Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedro i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Jordi Borràs, fotoperiodista i il·lustrador
Francesc Abad: analista polític
Montserrat Rossell: empresària
Jaume Marfany: activista. Vicepresident de la CAL

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada