dilluns, 2 d’octubre del 2017

2 d'octubre: la vergonya i el cinisme del PSC


Volia escriure unes ratlles sobre el dia d'ahir i la repercussió que ha de tenir en el futur d'aquest país. Després d'haver viscut la concentració d'encara no fa una hora davant l'ajuntament d'Esplugues, em veig obligat a escriure sobre un altre tema, tot i així relacionat. 

Avui a les 12h, he quedat força perplex que, una persona que ha pres la paraula, ha demanat 5 minuts de silenci pels fets violents d'ahir diumenge. Entenc que el que va passar ahir no justifica cap minut de silenci, menys encara cinc.

El meu astorament s'ha convertit en indignació quan ha pres la paraula el tinent d'alcalde de l'Ajuntament pel PSC, el Sr. Eduardo Sanz. Ha lamentat la violència que ahir es va exercir contra les persones que, pacíficament, intentaven cometre un delicte tan gran com és el de votar.

Indignació per  la vergonyant i deplorable actuació del PSC durant les darreres setmanes i, sobretot, poc abans de l'1 d'octubre. El PSC ha elegit com a companys de viatge durant aquestes setmanes dos partits com el PP i Ciudadanos. El PSC s'ha alineat amb les tesis dels unionistes més radicals en el sentit de la il·legalitat del referèndum. El PSC i el seu secretari nacional, El Sr. Iceta, han arribat a fer burla del documental "Les cloaques de l'interior" tot dient que no el va veure perquè estava veient "Goldfinger", 

El PSC i tots els seus representanats polítics coneixien el desembarcament de policies i guàrdies civils (s'ha parlat d'un contingent armat de 10.000 entre ambdós cossos).  Potser creia que eren aquí per col·laborar amb el referèndum? Potser pensaven que estaven aquí per protegir la ciutadania? Per què es pensaven que l'Estat enviava 10.000 policies armats a Catalunya?

El PSC és còmplice del que va passar ahir a Catalunya. El PSC no pot, ara, condemnar ni lamentar-se d'una situació en què han col·laborat, sigui per acció o per omissió. El PSC i els seus representants no poden donar la culpa de tot a Rajoy i a Puigdemont, al PP i al PDECAT i erigir-se ells com els "bons" de la pel·lícula i aprofitar-se de la situació d'una manera totalment partidista i electoral. Llegiu algunes de les piulades més recents:

"Al costat de TOTA la ciutadania d'Esplugues...." Com, per exemple, quan els ciutadans hem estat identificats al carrer per enganxar cartells; quan l'ajuntament no ens ha facilitat cadires per fer un acte; quan la brigada municipal ha despenjat pancartes.... Aquest és el significat de "TOTA"? 
Fixeu-vos sobretot en el darrer...."condemnem els EXCESSOS comesos ahir". Ni tan sols són capaços de condemnar únicament i exclusivament l'ús de la violència contra gent que es manifesta pacíficament. Oportunistes polítics com són acaben afegint-se a una aturada i participant en una concentració contra uns fets dels quals són còmplices, sense cap mena d'escrúpol.

L'actuació més vergonyant i més cínica d'aquests darrers dies ha estat i és la d'un partit que fins no fa tants anys defensava el dret d'autodeterminació de Catalunya

1 comentari :

  1. Molt bona anàlisi. Paraules per amagar el que es fa. No poden dir "nosaltres no volíem" o "ens hi han obligat" o "els altres ho han provocat". Si portes un gos perillós al costat has de saber que pot mossegar, i si li treus el murrió o el deixas anar... mossega. I la culpa no és del gos, és teva. El gos és un gos, viu el seu món animal... Tu n'ets el responsable. Qui pega és un violent, i si fas o facilites que algú pegui ets un violent. Si no et disculpes, ets un..., i si et disculpes però no te'n fas responsable, no em crec les teves disculpes, i si quan te'n fas responsable no canvies el que fas o no te'n vas ets un...., i si hi apliques retòrica barata per justificar que la víctima o no sé qui que guia la víctima ha fet... aleshores ets un...
    En definitiva, ser polític no hauria de ser dimitir com a persona. Assumiu responsabilitats! Demaneu disculpes! Milloreu!

    ResponElimina