dimarts, 24 d’octubre del 2017

Tots som els Jordis. Manifest




TOTS SOM ELS JORDIS 

Arran la detenció i empresonament de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana –ANC- i del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, els sotasignats, membres dels diferents Secretariats Nacionals que ha tingut l’ANC des de la seva creació, 

MANIFESTEM 

1.- El nostre reconeixement a la seva decisió d’anar a declarar a l’Audiència Nacional, el passat dilluns dia 16, sabedors com eren de l’alta probabilitat del dictat de presó i que el seu sacrifici ajudaria a accelerar el procés d’independència. 

2.- El convenciment que aquests empresonaments només obeeixen a motius polítics. El d’en Jordi Sànchez, per ser el dirigent actual de l’Assemblea, l’entitat responsable del primer pols democràtic seriós a l’Estat des de la mort del dictador. Un pols que ha posat al descobert uns dèficits democràtics que s’arrosseguen des del franquisme, amb un poder judicial que mai ha estat independent dels poders polítics. 

3.- Que Jordi Sánchez, com els altres membres del Secretariat Nacional – l’actual i els anteriors- ha continuat i impulsat la feina encetada, l’any 2009, per 4 persones i consolidada, l’any 2010, per un grup de 40 que representaven la pluralitat ideològica del país. L’any 2011, 1.500 persones s’aplegaven en la Conferència Nacional per l’Estat propi i aprovaven la Declaració Fundacional de l’ANC i el Full de ruta cap a la independència. També s’hi constituïa el Secretariat provisional que va donar forma al que és i ha estat l’ANC des de la seva fundació, el 10 de març de 2012. 

4.- Que el delicte d’en Jordi rau només en haver sabut interpretar, i aplicar, les línies de mobilització política, cívica i pacífica de les que l’Assemblea s’ha anat dotant en cada moment. Si aquest, com creiem, és el delicte d’en Jordi, també és el nostre: tots nosaltres, absolutament tots, en som coautors i intèrprets. 

5.- Que avui tots nosaltres –com la majoria de la població catalana- ens sentim com els Jordis, engarjolats. Som un poble en marxa cap a la llibertat i res ni ningú ens aturarà. Aquesta és la força del poble català i això és el que no han entès mai els governants espanyols. La seva supèrbia, el seu odi, la seva ineptitud, no fa altra cosa que incrementar la nostra força i la nostra determinació. 

Esberlarem els murs, trencarem les últimes cadenes. 

Volem en Jordi Sànchez al carrer. Volem en Jordi Cuixart al carrer. 

Els volem al carrer i entre nosaltres! 

República Catalana, 19 d’octubre de 2017

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada