divendres, 9 de novembre del 2018

VÍDEO: Consum estratègic. Referèndum Nova Caledònia. Actualitat política catalana (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 8 de novembre  de 2018
Consum estratègic. Referèndum Nova Caledònia. Actualitat política catalana


Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

David Fernández,  del Secretariat Nacional de l'ANC. Coordinador de la comissió Fem República!
Tomàs Callau, de la Federació d'Entitats de la Mediterrània
Mireia Sala,  estudiant de Dret i de Ciències Polítiques
Josep Pedrol,  economista 

Les fiscalies del Tribunal Suprem i l'Audiència Nacional han presentat aquest divendres els seus escrits d'acusació contra els líders independentistes i els quatre càrrecs dels Mossos processats. En total l’Estat demana 214 anys per als acusats. L’acusació particular que exerceix el partit ultradretà demana fins a més de 700 anys de presó per als inculpats. Les acusacions inclouen els delictes de rebel·lió, sedició, malversació i desobediència.

Tot això passa mentre els descrèdit de la justícia espanyola va en augment. Aquesta ha estat una altra setmana horribilis per a la Justícia espanyola. Dimarts, va rebre un cop molt fort amb la sentència del Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg que va sentenciar que Arnaldo Otegui no va tenir un judici just. Ahir, el Tribunal Suprem culminava un joc dels despropòsits dictaminant, per 15 vots a favor i 13 en contra, que són els clients els que han de pagar l’impost d’Actes Jurídics Documentats. I, per si fos poc, el muntatge policial sobre Adrià Carrasco i Tamara Carrasco es desploma totalment després que ahir, després de set mesos de malson, l’Audiència Nacional abandonés la causa per terrorisme que tenien oberta. 

La Justícia espanyola es troba en caiguda lliure de desprestigi. I la frase del musicòleg i filòsof francès Vladimir Jankélevitch sembla més apropiada que mai:  Pare, no els perdonis, que saben què fan. 

Molts temes, doncs, per al Vull una resposta d’avui. Perquè també volem parlar del referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc a Nova Caledònia en què va guanyar el NO per un 56,67%. I coneixerem una de les campanyes importants que avui mateix ha presentat l’ANC: Consum estratègic. 

I esperem tenir temps per comentar l’informe sobre la vulneració de drets a Catalunya durant l'1-O i l'aplicació del 155 que ahir va presentar Rafael Ribó, Síndic de Greuges.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada