divendres, 21 de desembre del 2018

VÍDEO: 21-D. LA MIRA. Reunió Sánchez-Torra. Vaga de fam (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 20 de desembre de 2018
Jornada del 21-D. Magazin LA MIRA. Reunió Sánchez-Torra. Vaga de fam

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Magda Gregori, redactora en cap de LA MIRA
Núria Vilajeliu, organitzadora d'actes
Maria Vidal, politòloga
Marina Almansa, periodista


Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull han deixat avui la vaga de fam després de gairebé tres setmanes de protesta. Constaten que la seva acció ha aconseguit el seu objectiu: que el Tribunal Constitucional comencés a resoldre els recursos que tenia aturats. 

Demà és 21 de desembre. Barcelona i el país sencer es prepara per la gran mobilització ciutadana de protesta contra la reunió del consell de ministres que es farà a la ciutat. 21 de desembre. Un any just de les eleccions del 21-D, les eleccions del 155. Les eleccions que van confirmar, una vegada més, la majoria independentista al Parlament de Catalunya.

Els partits unionistes i els mitjans espanyols, repetint-se una i altra vegada en el seu relat de la violència a Catalunya, han pronosticat per demà una greu jornada de violència. Inès Arrimadas ja ha anunciat sense saber què passarà demà, una querella contre el president Torra. I Casado, president del PP, ha pronunciat una de les frases més lamentables i indignants de la setmana. Ha dit: “Torra quiere un derramamiento de sangre y una guerra civil”.

Sembla, però, que tant el president Sánchez com el president Torra han fet cas a les paraules de Jordi Sánchez que, des de la presó, ha dit que el “diàleg sempre és necessari i imprescindible.” Encara que se n’esperen pocs resultats, a hores d’ara els dos mandataris estan reunits al Palau de Pedralbes. Pensant, segurament que, com diu Jordi Sánchez: “El no diàleg és la victòria del populisme, d'aquells qui creuen que des de la política no és possible trobar solució als problemes que avui ens paralitzen. Per això Ciutadans, Vox i el PP volen evitar i criticaran l'encontre entre l'executiu català i l'espanyol.”

Avui, però, també coneixerem  LA MIRA, un magazín digital molt jove que ens diu “que mira, que explica històries de no-actualitat que passen al voltant nostre, però que no veiem.” 

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada