divendres, 10 de maig del 2019

VÍDEO: Diferències entre el moviment independentista català i altres moviments polítics. Els grans resultats de Cambres Eines de País. El full de ruta de l'ANC (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 9 de maig de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Mireia Juanola, psicòloga clínica

Jordi Roset, membre candidatura Cambres Eines de País i del secretariat nacional de l'ANC

Marc Perelló, professor de comunicació. Autor de la tesi "L'ús de les noves tecnologies per part dels moviments socials d'activisme polític."

Jordi Manyà, advocat 


Davantal 


La candidatura Cambres: Eines de País, promoguda per l’ANC, el Centre Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat, ha aconseguit 32 cadires de les 40 que s’elegien, un resultat espectacular que deixa ben clara la posició dels empresaris. D’aixó, se’n diu fer República.

L’ANC també és protagonista aquesta setmana perquè diumenge passat va celebrar la seva setena Assemblea General de l’ANC. En destaca l’aprovació del Full de Ruta 2019-2020. Un full de ruta que es fa hereu de l’1 d’octubre i que reivindica la via unilateral mitjançant una “societat civil organitzada, unida i conscienciada que empenyi les institucions catalanes a provocar un nou embat definitiu a l’Estat espanyol, noviolent, cívic i democràtic”.

El document es referma la lluita noviolenta com “l’eina estratègica” per assolir la República catalana, i per això caldrà posar en valor tota l’estructura territorial per formar els ciutadans en aquesta estratègia.

Demà comença una nova campanya electoral, aquesta vegada són les eleccions municipals i europees amb un nou enfrontament entre Junts x Europa-Puigdemont i ERC-Junqueras.

El món acadèmic ha estudiat molt la influència de les noves tecnologies en la Primavera Àrab, la Revolució Egípcia o el moviment dels indignats del 15-M,. Però el mateix món acadèmic s’ha dedicat poc o gairebé gens a analitzar el cas de l’independentisme català.

“L’úsde les noves tecnologies per part dels moviments socials d’activisme polític” és el títol d’una tesi doctoral que avui coneixerem. La tesi se centra en contrastar les teories acadèmiques dels moviments socials i veure si aquestes es poden aplicar al cas català o no. I la conclusió és que no: el cas català necessita formular una nova aproximació a les velles teories de l’activisme polític.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada