dissabte, 18 de juliol del 2020

VÍDEO: Parlem amb el vicepresident de l'ANC. Lletraferits, dos bojos per la llengua (Darrer programa de Vull una resposta)

Darrer programa de Vull una resposta emès el 17 de juliol de 2020 per ETV Llobregat.

El post confinament no acaba de funcionar i s’estan produint diversos brots de coronavirus arreu del país. Els més preocupants els del Segrià i el del barris de Torrassa, la Florida i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat, on hi ha centenars de casos de la covid-19.

Finalment, i quan tot estava a punt per la gran rebuda popular, els reis d’Espanya han decidit posposar la seva visita reial a Catalunya. Sembla ser que han preferit fer una ruta per Bilbao i Vitòria. I, de moment, Catalunya haurà d’esperar per rebre’ls tal com es mereixen.

La Crida va començar ahir una consulta als associats que s’allargarà fins demà 18 de juliol. La proposta de la direcció és la de dissoldre l’associació, que tantes esperances havia despertat en el seu moment, i convertir-la en una Fundació del nou partit del president Puigdemont. En principi, els associats tenen la paraula.

L’Assemblea Nacional Catalana ha iniciat una nova etapa. Després de les eleccions del passat mes de juny, el nou Secretariat Nacional ha escollit els càrrecs orgànics que regiran l’associació durant els propers dos anys. Cap sorpresa en la presidència que ha recaigut de nou en Elisenda Paluzie. El vicepresident serà David Fernàndez. Avui el tenim com a convidat i podrem parlar amb ell del futur de l’entitat.

Sabíeu que komorebi és una paraula japonesa que significa “La llum del sol que es filtra a través de les fulles dels arbres”?

Què passa quan dos somiatruites completament bojos per la diversitat lingüística es troben? Doncs que sorgeixen iniciatives com Llenguaferits, un espai amb el qual volen despertar l'interès envers les llengües en general i envers el català en particular. I, sobretot, de manera amena i entretinguda.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem!

Final

La darrera frase de la temporada de l’escriptor i filòsof català Francesc Pujols:

El pensament català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors.

El programa d’avui ha estat el darrer de la vuitena temporada de Vull una resposta. Des de l’octubre de 2012 fins avui han estat prop de 350 programes en què hem seguit de ben a prop l’actualitat política catalana i, en especial, del procés cap a la independència.

El Vull una resposta tornarà el mes de setembre per iniciar la que serà la seva novena temporada en antena. Des dels estudis, si és possible i des de casa, si cal.

És el moment de recordar i agrair una vegada més a tots els que han fet possible aquests 350 programes: La Núria Orriols, la Xènia Serrat, en Jaume Antoni Morell, la Magda Gregori, en Xavi Portet, en Josep Pedrol, la Clara Ardèvol, a tota la gent d’ETV Llobregat i, evidentment, a tots els nostres convidats i als que dia a dia ens heu estat seguint. Sense ells no hauríem arribat fins aquí.

Us deixem amb algunes imatges per al record. Imatges d’alguns d’aquests 350 programes.

Tornem al setembre, Que passeu el millor estiu possible. Cuideu-vos molt i que tingueu molt bona feina!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada