dissabte, 8 de setembre del 2018

1r programa, 7a temporada VULL UNA RESPOSTA (Del referèndum o referèndum a llibertat o llibertat)

  
http://etv.alacarta.cat/vull-una-resposta/capitol/del-referendum-o-referendum-al-crit-de-llibertat-o-llibertat
Emès el dijous 6 de setembre de 2018 

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Joan Marc Jesús, membre del Secretariat nacional i responsable d'acció ANC 11-S
Tomàs Callau, Comissió independentista Fosar de les Moreres
Mònica Morros, politòloga 
Jaume Marfany, activista i Vicepresident de la CAL   

Del referèndum o referèndum al crit de llibertat o llibertat.

Aquest dimarts, el president de la Generalitat Quim Torra, va assegurar que el seu govern no ha fet cap pas enrere i que el seu objectiu continua sent poder celebrar un referèndum per respondre a les demanades dels sobiranistes catalans. Ell mateix va reconèixer que el moment decisiu dels pròxims mesos serà el desenvolupament del judici de l’1 d’octubre. La gestió política, ciutadana i mediàtica d’aquest afer ho pot condicionar tot. Per això, Torra proposa una marxa pels drets civils, socials i nacionals.

La primera marxa o, millor dit, mobilització, serà dimarts que ve, en motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest 11 de setembre es convertirà en un crit a favor de la llibertat dels presos polítics i pel retorn dels exiliats. El procés polític i, potser també el seu èxit, torna a ser al carrer. On ha estat sempre. Perquè aviat celebrarem un any del 20 de setembre, de l’1 d’octubre o del 3 d’octubre.

Aviat farà un any, però algunes coses encara no s’han concretat. Per això, un any més intentarem cada setmana formular preguntes i buscar respostes. Però també compartirem i analitzarem aquelles preguntes que encara no tenen resposta. La clau és seguir avançant, mirar endavant.

Ho deia encertadament Enric Prat de la Riba: “No hi ha perill més gros que la immobilitat: restar aturat és morir”. Per tant, cavalcarem. 

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada