divendres, 30 de gener del 2015

Constitució(ns) catalana. Comunicat de l'ANC


Sovint, i cada vegada amb més assiduïtat, apareixen escrits, comunicats o documents amb la pretesa autoria de l'Assemblea Nacional Catalana. Darrerament, s'ha parlat molt en diversos mitjans d'una "pretesa Constitució de la nova República catalana" que hauria elaborat l'ANC.

En aquest sentit, la posició de 'Assemblea sempre ha estat molt clara i expressada en el darrer Full de ruta aprovat en l'Assemblea General de Tarragona de 2014: 

Elaborar la Constitució del nou Estat és un projecte de país. Per disposar de les bases necessàries perquè ho sigui, l’ANC impulsa el  projecte “El país que volem”. Per convertir-lo en un veritable projecte de país, l’ANC proposa la creació d’un òrgan o organització específica de la qual puguin formar part totes les entitats i organitzacions de la societat civil.

Per tal d'aclarir i desmentir, doncs, alguns malentesos, el Comitè Permanent de l'ANC ha enviat aquest comunicat a totes les seves assemblees:

Comunicat del Comitè Permanent de l'ANC

A hores d’ara totes les assemblees deveu haver rebut un escrit de la sectorial de Juristes per la independència que incloïa un document annex sobre un projecte de Constitució per al nou Estat català.

En relació a aquest escrit i a altres de similars que pugueu rebre, el Comitè Permanent de l’ANC vol fer-vos arribar els següents aclariments:
1.    Cap document es pot presentar en nom de l’ANC si abans no ha estat aprovat per algun dels seus òrgans, ja sigui el Comitè Permanent, el Secretariat Nacional o l’Assemblea General.
2.   La posició oficial de l’ANC només es manifesta a través d’aquest correu de Comunicació Interna. Qualsevol altre correu que pugueu rebre amb declaracions, propostes, comunicats o manifestos no representa en cap cas la posició oficial de l’ANC, sinó només la de l’assemblea, organització o persona que la signi.
3.  L’article del Reglament de Règim Intern citat (4.2) en el comunicat de Juristes per la independència s’oblida de l’apartat d) del mateix article que especifica clarament que les assemblees sectorials han de “presentar els seus treballs i conclusions, estructurats en àmbits, a les Assemblees Territorials i al Secretariat Nacional per a la seva posterior difusió a la societat en general”.
4.    L’ANC vol deixar ben clar i remarcar que no ha redactat ni redactarà mai cap projecte de Constitució per al nou Estat català.
Barcelona, 30 de gener de 2015

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada