dijous, 18 d’abril del 2024

Analitzem les candidatures independentistes a les eleccions del 12-M. Les guerres d'Ucraïna i de la Franja de Gaza

Vull una resposta. 12a temporada. . Emès el 27 de març de 2024 per Terramar Barcelona (TVB), ETV Llobregat, Terramar Garraf-Penedès i Terramar Tarragonès

Canal del Vull una resposta al YouTube

Convidat

Alfons Duran, Manàger, alt directiu, consultor i professor d’escola de negocis. Va estudiar Sociologia, Psicologia i Administració d’Empreses a les universitats de Deusto, Barcelona i Stanford. És Màster en Societat de la Informació i el Coneixement per la UOC). Publica periòdicament articles en el seu web alfdurancorner.com que s’apropa als set milions de visites. Autor de diversos llibres, entre altres Memorial per als desmemoriats, El capitalisme i el seu setè de cavalleria i Querido Paul

Davantal

Anem avançant cap a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. La campanya electoral hauria de començar el 26 d’abril, però, com algú ja va dir, els partits són permanentment en campanya electoral i així estem veient com, des de ja fa setmanes, tot el que té com a protagonistes els partits fa olor (o pudor, com vosaltres vulgueu) a campanya dedicada a la cacera de vots. Potser el cas més flagrant és el d’ERC que mira d’aprofitar els dies que li queden de ser a l’executiu  presentar iniciatives, com les del model de finançament singular per a Catalunya o la proposta de referèndum acordat i emparat en la constitució espanyola que el president Aragonès ha anat a defensar al Senat espanyol . També amb inauguracions com  la inauguració del Barnahus de Vilanova i la Geltrú o emetent publicacions del Departament d'Acció Climàtica.

La llei d’amnistia continua el seu particular via crucis. Molt abans que es pugui produir un possible retorn del president Puigdemont i de la resta d’exiliats, el país i l’independentisme ja en té de nous, d’exiliats. El primer, ja fa uns quants dies, va ser el diputat d’ERC Ruben Wagensberg i ara també han decidit exiliar-se el periodista Jesús Rodríguez, l’empresari Josep Campmajó i el directiu d’Òmnium Oleguer Serra.

El jutge Manuel García-Castellón continua la seva croada contra l’independentisme. La justícia espanyola, si més no aquella que té més poder, es prepara per evitar l’aplicació de la llei d’amnistia. La separació de poders, legislatiu, executiu i judicial, bàsica en tota democràcia, representa que el legislatiu és el responsable de crear o modificar les lleis; l’executiu té com a responsabilitat assegurar que aquestes lleis es dugin a terme i el judicial hauria d’aplicar la llei de manera justa.  Comés possible, doncs, que en una anomenada democràcia el poder judicial opini en contra d’una llei aprovada pel legislatiu i s’organitzi per trobar totes les argúcies judicials per tal de no aplicar-la?

El nacionalisme espanyol del segle XXI ha encarregat la seva missió de conquesta als tribunals de justícia. Tribunals espanyols que, com s’ha demostrat històricament, utilitzen les lleis -també espanyoles- per consolidar el seu procés d’assimilació de Catalunya que es va iniciar fa més de tres segles.

En el programa d’avui conversarem amb Alfons Duran-Pich, que jo m’atreviria a definir com un lliure pensador sense pèls a la llengua, amb qui mirarem de repassar l’actualitat política, tant nacional com també internacional.

En parlem tot seguit amb el nostre convidat. Som-hi. Comencem!

Final

La frase de la setmana de l’escriptor i filòsof francès Albert Camus:

La tirania totalitària no es construeix sobre les virtuts dels totalitaris, sinó sobre les mancances i els errors dels demòcrates.

Marxem amb el pensament posat en la nostra gent que és tota la que pateix la repressió la presó i l’exili.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada