dimecres, 21 de gener del 2015

L'altre repte del 9N: 1.400.000 signatures


Ho hem dit i repetit: la consulta del passat 9 de novembre va ser un èxit extraordinari. Més de dos milions tres-centes mil persones vam desobeir l'Estat espanyol, vam anar a votar i vam realitzar el primer gran acte de sobirania.

Hi havia un altre repte important le 9N: el procés de recollida de signatures per tal de denunciar la manca de democràcia de l'Estat espanyol davant els organismes internacionals. L'èxit també ha estat esclatant. Segurament la recollida més important de signatures que s'ha fet mai en només 12 hores.

L'acció no s'atura aquí. Ara queda lliurar-les de manera solemne i pública, perquè tot el món se n'assabenti, als respectius organismes internacionals.

Aquest és el comunicat que hem fet públic des de l'Assemblea Nacional Catalana:

Quan es va promoure el procés participatiu que va tenir lloc el 9 de novembre passat, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) va proposar als partits (UDC, CDC, ERC, ICV, EUiA i CUP) i a les principals entitats civils (OC i AMI) que, aprofitant la celebració del Procés, el mateix dia 9 de novembre i en les proximitats de les meses de votació, es recollissin signatures de denúncia contra el Govern espanyol, per la seva actitud antidemocràtica, i es fessin arribar als principals organismes polítics internacionals.

Aquesta proposta va ser acceptada per tothom i, a més, es va decidir que s’elaborés un text per recollir les signatures dels càrrecs electes del país als diferents parlaments on hi ha representació catalana i als ajuntaments de Catalunya. Així mateix, les signatures dels ciutadans que es recollissin el mateix dia 9 representarien el suport a la denúncia signada pels càrrecs electes.

Després de recollir totes les signatures, s’han organitzat per municipis, per facilitar-ne la classificació i numeració posterior. S’ha fet també una acta notarial amb els textos de les denúncies i els fitxers amb tots els fulls de recollida de signatures, digitalitzats i convenientment ordenats i relacionats.
Després de tot aquest procés de validació i registre, les xifres són les següents:

3.703 signatures vàlides de càrrecs electes
1.386.628 signatures vàlides de ciutadans i ciutadanes

L’acta notarial i les signatures digitalitzades es lliuraran de manera oficial i solemne a les Nacions Unides, al Parlament europeu, a la Comissió europea, al Consell d'Europa i a l’OSCE. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada