dimarts, 8 de setembre del 2020

Un 11-S marcat per la COVID-19. La Crida, liquidació en 15 dies. Analitzem l'enquesta de La Vanguardia (Primer programa 9a temporada de Vull una resposta)

 

Primer programa de la novena temporada de VULL UNA RESPOSTA, emès el 7 de setembre de 2020

Convidats

David Fernández, vicepresident de l’ANC

Francesc Abad, analista polític

Josep Lluís Fernández, coordinador corrent d’esquerres de la Crida

Avui, 7 de setembre de 2020, el Vull una resposta inicia la seva novena temporada d’emissió ininterrompuda. Malauradament, la comencem com la vam acabar: des de casa, però intentant que aquest programa que ens ha acompanyat des de l’octubre de 2012 continuï portant-vos l’actualitat de la política catalana en general i molt especialment del moviment independentista

El 17 de juliol passat emetíem el darrer programa de la temporada del Vull una resposta. En el davantal destacàvem tres temes: El postconfinament no acabava de funcionar i es començaven a produir diversos brots de coronavirus arreu del país: La més que probable dissolució de la Crida i la nova etapa que iniciava l’Assemblea Nacional Catalana.

Des d’aquell dia, els contagis per coronavirus s’han disparat a l’Estat espanyol, que presenta les pitjors xifres d’Europa. A Catalunya es produeixen mil casos diaris de contagis i tot això a una setmana de l’inici del curs escolar.

En poc més de 15 dies es va liquidar la Crida. Les bases van decidir de forma majoritària dissoldre's com a força política per convertir-se en "fundació de suport al nou partit", el nou JxCat del president Puigdemont. Ara tot resta pendent de l’Assemblea General que tindrà lloc d’aquí a pocs dies i que ha d’implementar els resultats de la consulta.  

L’Assemblea Nacional Catalana ha hagut d’adaptar a la Covid-19, el proper l’11 de setembre. Concentracions delimitades de proximitat. Control estricte dels accessos. Inscripcions prèvies.

La fusió de CaixaBank amb Bankia és la fi del sistema financer català, ha afirmat l’historiador d’economia Francesc Cabanes, i ha afegit “és un cop de sabre al procés independentista.”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem! 

Final

La frase de la setmana.... un petit poema del poeta i artista Joan Brossa

'Mentre el meu amor vigila les cantonades,

pinto amb un esprai vermell en una paret:

Visquen els Països Catalans!

Els dies i els anys passen i nosaltres hem de continuar marxant amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Que tingueu molt bona feina!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada