diumenge, 27 de juliol del 2014

Votarem i guanyarem!


Quan escric aquest article, queden poc més de 100 dies per al 9 de novembre.

En aquests moments tenim dues coses ven certes: votarem i guanyarem. Volem guanyar i, a més, sabem com fer-ho. Només hi ha un únic final possible per a aquesta llarga lluita col·lectiva que es va iniciar fa més de 300 anys i que ha culminat en aquesta segona dècada del segle XXI, després que aquell 30 d’abril de 2011, que ara ens sembla tan llunyà,  en la Conferència Nacional per l’Estat propi vam posar les bases del que més endavant seria l’Assemblea Nacional Catalana.

Volem guanyar i sabem con fer-ho.

Tot absolutament tot passa per sumar més de 600.000 catalans a aquest projecte d’il·lusió col·lectiva, a demanar-los que el 9 de novembre apostin pel doble Sí; el doble sí de l’esperança, que ens ha d’obrir les portes de la més gran oportunitat que es pot presentar mai a un poble: la de construir un Estat nou, més just, més lliure, més solidari, més democràtic. Un nou Estat on visquin millor els nostres fills i els nostres néts.

Ha arribat el moment decisiu. Ha arribat el moment en què la unitat d’acció passa pel damunt de tot. Ha arribat el moment en què llançarem la campanya unitària més potent que ha viscut mai aquest país. El món podrà veure com la societat civil organitzada es posa en marxa, unida per a aconseguir aquest doble objectiu: votar i guanyar el 9N.

Tenim molt clar com aconseguir-ho: L’11 de setembre omplirem a vessar la Diagonal i la Gran Via de Barcelona formant aquesta V baixa de la Via Catalana 2014. La V baixa d’enguany serà el missatge més clar que poden enviar a tot el món. El missatge que la societat catalana continua ferma i disposada a no fer ni un pas enrere per exercir el dret democràtic a decidir el seu futur polític.

D’aquí a l’11 de setembre, formarem un equip de milers i milers de voluntaris compromesos amb la Campanya i aplegarem les aportacions econòmiques necessàries per front a tota la maquinària que pugui engegar en contra nostra l’Estat espanyol.

Preparem-nos, doncs, perquè som davant la batalla decisiva. Una batalla que l'haurem de guanyar principalment nosaltres, la societat civil. Una batalla en què ens ho juguem tot, perquè el dia 9 de novembre és, i deixeu-me que em posi èpic, l'ara o mai. O, si ho preferiu més suau, el 9 de novembre és l'ara o d'aquí a dues generacions més.   

Hem de ser-ne molt conscients dels possibles escenaris polítics que es poden obrir en aquests 119 dies. Hem de ser ben conscients que, malgrat aquesta afirmació rotunda que votarem i guanyarem, encara no hem guanyat i que hem de redoblar els nostres esforços, sense defallir ni un moment, per aconseguir-ho. El 9 de novembre no ens val cap altra resultat que la victòria contundent, inqüestionable, rotunda, del doble sí.

Preparem-nos per a la batalla que es lliurarà en els propers mesos. Siguem un autèntic "exèrcit", pacífic i democràtic. Armem-nos amb les millors armes de què disposem: la raó, la justícia, la força i el coratge. Protegim-nos amb les cuirasses de la il·lusió i el convenciment. Només així podrem guanyar.

Som més a prop que mai. Som ben a punt d'aconseguir-ho. Que res ens distregui del nostre objectiu.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada