dimarts, 28 d’abril del 2015

Jordi Sánchez, president ANC?... I el Josep, i la Maria i....


Els mitjans de comunicació, sempre àvids de notícies publicaven ahir un gran titular. "Jordi Sánchez serà el nou president de l'ANC". El (o els) personatge filtrador de notícies de l'ANC s'havia donat pressa a facilitar un bon titular als seus amics periodistes. 

Serà en Jordi Sánchez, o el Josep, o el Manel, o la Maria, o l'Anna, o la...  la persona que rellevarà la Carme Forcadell? És possible.... i també no ho és. 

Abans de res, caldria que el bo d'en Jordi, del Josep, del Manel, de la Maria, de l'Anna, de la...  presentés la seva candidatura a membre del Secretariat Nacional, cosa que de moment encara no s'ha produït. Tot seguit, el 9 de maig, els més de 40.000 associats de l'Assemblea, haurien d'atorgar-li la seva confiança en forma de vot.

Si el Jordi, el Josep, el Manel, la Maria, l'Anna, la... obtenen la confiança suficient i necessària del territori, el 10 de maig podrien ser membres del SN de l'ANC.

El dia 16 de maig serà el plenari de constitució del nou SN de l'ANC. Serà aquell el moment en què en Jordi, o en Josep, o en Manel, o la Maria, o l'Anna, o... podran presentar la seva candidatura per algun dels càrrecs orgànics, entre ells, és clar, el de president/a. 

Els 75 membres escollits com a secretaris nacionals seran els que finalment decidiran, mitjançant el seu vot particular, qui serà el nou president/a, vicepresident/a, secretari/a i tresorer/a de l'Assemblea.

I fins aquí el camí que li caldrà recórrer al Jordi, al Josep, al Manel, a la Maria, a l'Anna, a... per poder aspirar a un dels càrrecs orgànics de l'ANC.

Conclusió: Pot ser en Jordi Sánchez president de l'ANC? 

I tant que sí! 

Si presenta candidatura, si el voten els associats del territori i si finalment el voten les dues terceres parts del Secretariat Nacional, si....

Més o menys el mateix que el Josep, el Manel, la Maria, l'Anna, la....

3 comentaris :

  1. Aquest article el trobo interessant i aclaridor. Feia falta.
    Tot el que dius, és cert, si en Jordi, en Joan ,la Marta o la Laia primer són membres de la ANC de ple dret i amb l'antiguitat necessària i sense incompatibilitats per a ser triats membres del secretariat i a més a més com expliques el secretariat constituït , el o la elegeix.com a cap de l'ANC.
    El que no és pot acceptar és que qualsevol visionari, de bona o mala fe, doni com un fet quinieles com en Romeva, en Torra,en Sánchez o algú altre.

    ResponElimina
  2. Peró són membres de la ANC en Jordi, en Joan, la Marta o la Laia....? Aixós es el primer que es té que aclarir

    ResponElimina
    Respostes
    1. Evidentment... El primer que cal és ser membre de ple dret de l'Assemblea.

      Elimina