dimarts, 24 d’octubre del 2017

Empresonament Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (VIDEO darrer programa Vull una resposta)

Emès el dijous 19 d'octubre de 2017


Parlem amb Josep Costa, professor de Teoria Política. Després, tertúlia per analitzar l'actualitat política i l'empresonament dels presidents de l'ANC i d'ômnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. 

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

És el tercer dia que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dormen la presó de Soto del Real. La jutge Carmen Lamela acusa "els Jordis" de tres delictes: risc de fuga, risc de destrucció de proves i risc de reiteració delictiva. És difícil aquests dies explicar la realitat i no fer interpretacions, per tant, deixeu-me que faci tres reflexions. Quin risc de fuga hi ha? Es van presentar voluntàriament a l'Audiència Nacional. Quin risc de destrucció de proves existeix? Els vídeos i imatges de les mobilitzacions pacífiques ja han donat la volta al món. Risc de reiteració delictiva?

La capacitat de mobilització d'aquest poble és i continuarà sent immensa. Dissabte ells no hi seran, però els ciutadans tornaran a sortir al carrer. A l'espera del que pot passar els propers dies i de si el govern espanyol decidirà o no aplicar el 155 i suspendre l'autogovern català, de moment, els Jordis segueixen privats de llibertat per haver promogut una mobilització pacífica. 

Per entendre aquesta conjuntura  política, avui hem convidat el professor de teoria política Josep Costa. Ell considera que tot passa per secessió o secessió. Ara li preguntarem per què. 

De seguida, ens hi posem.

Som-hi. Comencem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada