divendres, 27 d’octubre del 2017

Dijous 26 d'octubre. Un dia complicat i difícil (VÍDEO darrer programa Vull una resposta)

Emès el dijous 26 d'octubre de 2017

Parlem amb Josep Pinyol, Bernat Tresserras i Xavi Portet sobre l'actualitat política d'aquest dijous 26 d'octubre. Eleccions? Independència? Connectem en directe amb Magda Gregori al Parlament de Catalunya mentre se celebra el debat que, sembla, ha de comportar la proclamació d'independència. 

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Dijous 26 d’octubre de 2017... Un dia complicat. Un dia ple de notícies inesperades i, a hores d’ara, encara moltes d’elles difícils d’explicar. Davant la sorpresa general, però sobretot del moviment independentista, el president Puigdemont diu que dissol el Parlament i que convoca eleccions. Compareixença a les 13.30h... Després es retarda una hora i finalment no es fa. Es diu que compareixerà a la tarda al Parlament, després que ho farà a la Generalitat....

Dimissions d'algun membre del PDECAT... ERC que diu que abandona el govern si hi ha eleccions. La xarxa bull en un i altres sentit.... Alguns encara mantenen la confiança en el President i altres ja el titllen de traïdor.

Finalment, el President anuncia que no hi haurà eleccions i que tindrà lloc el ple previst per parlar sobre l'aplicació de l'article 155. 

Acabem de viure una nova i gran estratègia política?’O un aparent tremolor de cames davant la decisió definitiva? 

Un dia complicat i autènticament emboirat pel que fa a la informació. Malgrat tot, com cada setmana, intentarem analitzar i interpretar les claus més destacades d'aquest tsunami polític. I ho farem també reivindicant la feina que fan els nostres companys periodistes de TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies, aquests dies també amenaçats.

Com deia el mestre periodista Ramon Barnils: "En un periodisme que respongui al motiu pel qual existeix, que és saber-ho i explicar-ho tot, qualsevol pregunta toca. Sempre. Toca sempre. Tant si és oportú per al polític, com si no ho és. Sobretot, si no ho és, d'oportú, per al polític".

Per tant, seguim fent el que ens toca fer. Formular preguntes i buscar respostes.

De seguida, ens hi posem. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada