dimarts, 10 d’octubre del 2017

10 poemes en 4 dimensions (1. Introducció)

Quand les mots ne faisaient qu'un avec les choses...

En aquest bloc he escrit uns quants articles sobre Literatura Digital. El primer, el podeu trobar a "Parlem de literatura... digital (1)"

També he intentat analitzar algunes obres com Gabriella infinita ; I'm simply saying Word Toys

Avui farem un passeig per 10 poemes en 4 dimensions, una obra digital l’autor de la qual és Xavier Malbreil, redactor, dissenyador de llocs web, traductor, autor multimèdia i creador del web www.0m1.com  A més de 10 poemes... és autor de Formes libres flottant sur les ondes i De l'amour.

Tal com explica el mateix autor, 10 poemes en 4 dimensions sorgeix d'un procés de reflexió sobre el diàleg de Plató El Cràtil en què es pregunta sobre l'origen de les paraules; sobre si els mots contenen l'essència de la cosa o són simplement arbitraris. Malbreil utilitza la tècnica del cal·ligrama per animar i donar cos a aquest debat sobre la importància dels mots, sobre la importància de la llengua com a element simbòlic, com a element representatiu del món real. Imatge i paraula s'uneixen, doncs, en una exploració a la recerca del significat i del significant, del contingut i del continent.

La pàgina d'acollida, índex, ens posa en antecedents -mínims antecedents- sobre què ens trobarem d'ara en endavant.

A la part superior de la pantalla hi ha el títol. A l'esquerra tenim un llistat on apareixen relacionats per ordre els 10 poemes, cadascun d'ells amb el títol. Si cliquem damunt de la segona meitat del títol del poemari (4 dimensions) passarem automàticament a veure el primer dels pomes. També ho podrem fer si cliquem damunt el dibuix 




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada