divendres, 15 de febrer del 2019

VÍDEO: Comença el judici de la vergonya. Mohi Lee, rap reivindicatiu (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 14 de febrer de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Mohi Lee, artista i raper

Jordi Roset, Secretariat Nacional de l'ANC  

Guillem López, doctorand en Dret

Alexander Golvin, membre de Catalans Lliures

 “Facin de jutges i no de salvadors de la pàtria”

Aquesta és la frase que Jordi Pina, l’advocat de Jordi Sánchez, Jordi Turull i Josep Rull va dirigir als jutges del Tribunal Suprem el primer dia del judici contra l’independentisme.  

Dimarts 12 de febrer va començar el judici de la vergonya. Entre dimarts i dimecres vam poder assistir al que en diuen les “qüestions preliminars”. Les defenses van denunciar les vulneracions de dret de què han estat objecte i van demanar proves i testimonis que fins ara no els han estat admeses. Ahir va ser el torn de l’acusació: l’Estat espanyol de bracet amb l’extrema dreta.

Avui ha declarat Oriol Junqueras : “Sóc acusat per les meves idees i no pels meus fets, és un judici polític i no respondré a les acusacions”, ha dit. Ha denunciat la persecució política i judicial. Ha reiterat que sempre han estat pel diàleg. Que votar no és cap delicte i que, en canvi, impedir-ho sí que ho és i ha volgut recordar que l’inci de tot es troba en la recollida de signatures contra l’Estatut i el posterior dictamen del TC. També ha declarat Joaquim Forn  que, bàsicament, ha defensat l'actuació del seu departament i del cos dels Mossos d'Esquadra.

El Congrés espanyol va tombar ahir els pressupostos del govern Sánchez. La negativa a parlar del dret d’autodeterminació i els problemes per pactar el funcionament de la mesa de partits pel diàleg va fer que els partits independentistes hi votessin en contra. Sembla que ens veiem abocats a un avançament de les eleccions espanyoles, molt possiblement a finals del mes d’abril.

Avui, però, també parlarem amb Elasri Mohammad, més conegut com a Mohi Lee un artista nascut al Marroc, però que actualment viu a Terrassa. Mohi Lee envia, a través el rap, un missatge reivindicatiu de la lluita social i defensa dels drets del poble i dels artistes que no tenen por a dir el que pensen.

De seguida ens hi posem. Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada