divendres, 8 de febrer del 2019

VÍDEO: L'ANC es planta. El macrojudici al procés. Campanya unitària (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 7 de febrer de 2019
L'ANC es planta. El macrojudici al procés. Campanya unitària

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Gina Rigol, llicenciada en Dret 

Maria Vidal, politòloga 

Agustí Carles, jurista 

Xavier Vidal, coordinador voluntaris de l'ANC

Si no es produeix cap endarreriment de darrera hora, el proper dimarts 12 de febrer començarà el macrojudici contra els líders independentistes catalans.  Un judici que, malauradament, forma part del procés d’independència i que marcarà en bona part les accions i mobilitzacions que entitats i partits engegaran contra la repressió i per reivindicar el dret d’autodeterminació. Un judici que, sigui quina sigui la sentència, si els acusats no són absolts, marcarà, no només el futur del procés independentista, sinó, també, el futur de la democràcia i de l’Estat de dret a l’Estat espanyol.

Decisions del tribunal en les accions prèvies al judici, com la supressió de testimonis i de proves de la defensa o el no permetre que hi hagi lloc reservat per als observadors internacionals, no sembla que afavoreixin la celebració d’un judici just i imparcial. La pròpia composició del tribunal , només cal fer un repàs als currículums dels set magistrats, tampoc no condueix a l’optimisme.

“No ens podem permetre esperar 7 anys una sentència favorable del tribunal d’Estrasburg”, així s’expressava la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie en l’inici de les concentracions davant del Palau de la Generalitat i del Parlament que l’entitat durà a terme durant el mes de febrer.

Mentrestant, el govern del PSOE sembla que accepta que hi hagi una persona independent, un relator, en diuen, a la taula de diàleg....la que es fa a Catalunya. Mantenint d’aquesta manera el relat que no existeix un conflicte Catalunya-Espanya, sinó que el que hi ha és un conflicte intern a Catalunya que cal que solucionin els polítics d’aquí.

Les convocatòries de la manifestació del 16 de febrer, la vaga general del 21 i la manifestació a Madrid del 16 de març, semblen indicar una certa unitat d’acció entre tots els partits independentistes i les principals entitats. Tindrà continuïtat?

En parlem tot seguit amb els nostres convidats d’avui.

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada