dijous, 18 de gener del 2018

VÍDEO: En defensa de les lleis catalanes. El Tribunal de Contrafacció (Darrer programa de LA CLAU de la nostra història)

Ja podeu veure el darrer programa de
http://etv.xiptv.cat/la-clau-de-la-nostra-historia/capitol/en-defensa-de-les-lleis-catalanes-tribunal-de-contrafaccio

Emès per ETV Llobregat el dimecres 17 de gener de 2018
Convidats:

Eva Serra, doctora en història. És considerada una de les figures més destacades de la historiografia actual. Les seves principals línies de recerca han estat la història agrària de Catalunya dels segles XVI i XVII i la història política i de les institucions catalanes d’aquestes mateixos segles, en especial la seva vida parlamentària.
 
Entre altres, coautora amb Josep Capdeferro del llibre La defensa de les Constitucions de Catalunya: el Tribunal de Contrafaccions (1702-1713) on es recull tot el coneixement actual i l'abundant documentació inèdita localitzada sobre el Tribunal de Contrafacció, institució abolida amb el Decret de Nova Planta de 1716.
 
Més recentment, han aparegut dos volums científics dels mateixos autors. Recullen tot el coneixement actual i l'abundant documentació inèdita localitzada sobre aquesta institució tan valuosa, abolida amb el Decret de Nova Planta de 1716. Constitueixen els volums 34 i 35 de la col·lecció Textos Jurídics Catalans i estan en xarxa a disposició de la ciutadania.
 
Víctor Cucurull, assessor històric del programa i director de la Fundació Societat i Cultura.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada