dimarts, 30 de gener de 2018

Domènec Terradellas, el compositor català més internacional del segle XVIII (DAVANTAL de LA CLAU de la nostra història)Domènec Terradellas  va ser el compositor català d’òpera i música sacra més internacional del segle XVIII. És conegut també amb els noms de Domenico Terradeglias o Domingo Terradellas.
Fill d’una família pagesa, amb dinou anys es va establir a Nàpols, on va estrenar la seva primera obra l’oratori Giuseppe riconosciuto. Durant dos anys, va exercir com a mestre de capella a l’església de Santiago de Roma i va compondre una gran quantitat de música sacra.
Va viure també a Londres on va presentar amb èxit les òperes Annibale in Capua, itridate i Bellerofonte. Va passar per Brussel·les i París i, després de retornar a Roma va estrenar Sesostri re d’Egitto, segurament la seva millor obra.
Se li atribueixen una dotzena d'òperes serioses i un parell de còmiques, estrenades en els més prestigiosos teatres de l'època. És considerat com un dels representants més significatius de l'Escola de Nàpols i com una de les figures clau en l'evolució de l'òpera cap all classicisme

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada