dimarts, 1 d’octubre del 2019

Arenys de Munt. 10 anys després (DAVANTAL del programa 147 de LA CLAU de la nostra història)


Avui, amb aquest programa, el que fa 147, iniciem la cinquena temporada de la segona època de LA CLAU.

Arenys de Munt és un poble tranquil, de poc més de vuit mil habitants, de la comarca del Maresme. Només, de tant en tant, es veu pertorbat per la força de les aigües que baixen per la Riera de Sobirans després d’una de les habituals tempestes de tardor. Les rierades, però, va semblar que s’avancessin un 13 de setembre de 2009, ara fa 10 anys.

La tranquil·litat habitual d’aquest poble es va acabar quan el MAPA (Moviment Arenyenc per a l’Autodeterminació) va comunicar a l’Ajuntament la seva voluntat de fer una consulta entre la gent d’Arenys de Munt sobre la conveniència o no que Catalunya esdevingui un estat dins de la Unió Europea.

“Està d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea?”

Aquesta és la pregunta que ho va trasbalsar tot. La resta de la història, poc o molt ja la coneixeu... El diumenge 13 de setembre se celebrava la primera consulta per la independència de Catalunya. Tranquil·litat, civisme, alegria i fins i tot festa omplien els carrers d’Arenys de Munt. Un ambient que contrastava fortament amb tota una cadena de despropòsits que havien precedit la consulta popular. Actuacions ridícules i gairebé esperpèntiques de la justícia i de l’Estat espanyol havien volgut alterar i enterbolir aquesta manifestació democràtica d’un poble.

Avui, després d’una dècada, a LA CLAU de la nostra història reviurem aquell dia  “on tot va començar” o com vam poder viure, en paraules del nostre convidat d’avui,  “d’Arenys de Munt al cel.”

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada