dijous, 17 d’octubre del 2019

Preocupats... (Reflexions de Joan Guarch, exsecretari nacional ANC i membre d'exigents.cat)


Estic preocupat...
Algunes vegades he compartit en aquest espai digital alguns articles, reflexions del company Joan Guarch, com jo, ex-secretari nacional de l'ANC i membre d'exigents.cat

Avui torno a compartir, amb els que bonament ens vulgueu llegir, les reflexions d’en Joan Guarch sobre l'etapa post-sentència. Ho faig, perquè jo també estic preocupat.

Estic preocupadíssim. El que ha passat aquestes nits passades no té nom. Hem pogut estar a punt d’engegar a fer punyetes molta de la feina feta fins ara. Abans d’ahir, fins a la matinada, van estar cremant el centre de BCN i altres localitats, ahir ja es van cremar cotxes i es van llançar alguns còctels molotov. Són provocadors de les policies espanyoles organitzats  que arrosseguen grups de nois i noies molt joves que, amb poca responsabilitat, no s’adonen que els segueixen el joc.

Els mossos pressionats pels comandaments espanyols, en aquesta mena de juntes de seguretat, acaben de complicar-ho tot.. Quan no hi ha merder, com dilluns a l'aeroport, el provoquen ells, amb els unionistes de dins, perquè la reacció sigui clara :  conats de violència, que justifiquen la intervenció del cos dels mossos i el 155, encobert o no, control de TV3, etc.

L’única cosa que podem fer en els aldarulls és intentar impedir l’actuació poc responsable d’alguns dels nostres i identificar els provocadors que s’amaguen entre nosaltres.

Tant si té com si no té la responsabilitat, caldria el cessament del Conseller Buch i posar en el seu lloc algú que pugui donar directrius clares al cos de mossos i també de sancionar tots aquells que des de dins donin ordres desproporcionades contra les manifestacions.

Ara toca tancar files. Tots a una, si no, estem fotuts. A les eleccions espanyoles, només hi podem anar amb tres punts molt clars que ens semblen retornar 50 anys enrere:

1. Lluita per la Llibertat, els Drets Humans i la Democràcia.
2. Lluita per l'Amnistia dels nostres líders i tots els represaliats
3. Lluita per l’Autodeterminació de la Nació Catalana

És imprescindible fer una campanya per desmuntar jurídicament la sentència perquè no sols és una venjança sinó que pretén instaurar una retallada clara dels drets civils bàsics, com el dret a manifestació, el dret a reunió, el dret a opinar i defensar qualsevol idea política, criminalitzant-los com a  sedició i retrocedint als pitjors anys de la dictadura. I aquesta mesura afecta a tots els demòcrates, no solament als independentistes catalans.

Mentre, si podem:

A. Potenciar les inscripcions al Consell per la República
B. Potenciar la constitució pública, al territori, dels Consells Locals de la República Catalana
C. Constituir l'Assemblea de Càrrecs Electes
D. Construir totes les eines de país que puguem, fent mocions de censura i provocant eleccions amb llistes republicanes on sigui necessari, per exemple rectorats UB i UAB,  Col·legi d'Advocats de BCN, que mantenen posicions allunyades dels interessos del país, etc... Acabar de construir La Crida, també com a eina política, l’única, en aquests moments, amb possibilitats (poques) d'aglutinar una opció política unitària.

E. Les institucions catalanes hauran de tenir, de moment, un paper secundari, autonòmic, però sense baixar el cap. Per exemple, aprovant declaracions pel Parlament a favor de l'autodeterminació, de rebuig a la monarquia, restituint els drets del president Puigdemont i d’en Toni Comín i treballant, discretament, per consolidar les noves estructures d’estat.

F.  Posicionament públic i conjunt de la premsa catalana denunciant l'actuació de determinats mitjans de comunicació, amb falsos relats, perfectament orquestrats, en especial de dos diaris catalans: La Vanguardia i El Periódico.

A nivell de ciutadania:

G. Potenciar iniciatives com Consum Estratègic impulsada per l’ANC. Molt especialment companyies com Endesa, amb els seus comportaments antisocials...

H. Mentre preparem una llista unitària de país per les eleccions catalanes, continuem amb debats sobre el país que volem a través de plataformes com Catalunya i Futur.

I. Debats sobre principis constitucionals del Fòrum presidit per Lluís Llach

J. Eleccions catalanes: Proposta pública del president Puigdemont, l'ANC i La Crida, per formar una candidatura unitària amb elecció de les llistes per primàries en què votaran tots els inscrits al Consell per la República i on fins i tot  s'elegirà el candidat a President, també per primàries (és la única manera de prestigiar la llista unitària).

A veure si els partits entenen que ara no poden lluitar per aconseguir l’hegemonia en les eleccions perquè no es poden aplicar polítiques particulars, ni de dretes ni d’esquerres, perquè l’únic que es pot fer, amb aquest estat espanyol, es defensar la democràcia, els drets humans bàsics, l’1-O i la construcció de la República.

Mentrestant, continuem movent-nos i treballant per aconseguir-ho i demostrant la nostra determinació al carrer.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada