divendres, 17 de gener del 2020

VÍDEO: 1a setmana de Puigdemont i Comín al Parlament europeu. L'Aixeta, un espai per als creadors. El cas Blanquerna. La Taula de partits independentistes (Darrer programa de Vull una resposta)

Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Marc Guerrero   professor de relacions internacionals
Maria Vidal, politòloga
Adrià Alsina, periodista i politòleg
Gerard Sesè, periodista 

Davantal

Dimarts es va produir una gran explosió a la petroquímica de Tarragona. Des del Vull una resposta volem manifestar el nostre suporti condol als familiars de les tres víctimes mortals que es van produir  i també tot el suport als vuit ferits i als seus familiars.

En Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart, els Jordi’s, han demanat ja el seu primer permís penitenciari. Després de 822 dies empresonats, podran sortir durant 48 hores. Ara mateix, en Jordi Cuixart gaudeix dels primers dos dies de llibertat. 

La comparació, odiosa més que mai, amb altres casos de persones sentenciades i/o empresonades per corrupció, per frau, per apropiacions indegudes o per altres delictes, és del tot vergonyosa.  Sense anar més lluny,  els feixistes que l’11 de setembre de 2013 van atacar el Centre Cultural Blanquerna a Madrid no han trepitjat encara la presó, malgrat que tenen una sentència que oscil·la entre els 3 i 4 anys de condemna. En el seu moment, ja van quedar en llibertat provisional. Després, van presentar un recurs d’empara contra la sentència del Suprem i van continuar en llibertat. Ara, el TC ha admès aquest recurs i ha ordenat que es revisi la sentència. Mentrestant, evidentment, continuen lliures.

Un dels acusats, Iñigo Pérez de Herrasti, fill de marquesos, dirigent de Alianza Nacional, té un ampli historial delictiu i, també, vincles familiars amb l’exministre d’Educació Iñigo Méndez de Vigo i amb l’exministre de Defensa Pedro Morenés Eulate, ambdós del PP.

Com més hi penses, més fan esgarrifar la quantitat de dies que porten empresonats els polítics catalans i, en conseqüència, els dies que porten també fora de casa seva tots els exiliats.  

Sense oblidar tots els empresonats de l’esperpèntica operació Judas... Recordem, una operació de la Guardia Civil que va mobilitzar 500 efectius del cos, que va detenir 9 persones sota  l’acusació de terrorisme i que ha acabat, 3 mesos després, amb la llibertat sota fiança dels 9 empresonats.

Sense oblidar Dani Gallardo, empresonat des del 16 d’octubre a Madrid per una manifestació que es va fer a la capital de l’Estat en suport a Catalunya.

Sense oblidar Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, dos joves de 18 anys detinguts els 17 d’octubre i empresonats a Figueres.

Sense oblidar els més de 2.500 represaliats a Catalunya per “motius polítics” des del setembre de 2017.

Mario Benedetti va escriure “Tot s’enfonsa en la boira de l’oblit. Però quan la boira escampa, l’oblit és ple de memòria.”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada