divendres, 31 de gener del 2020

VÍDEO: Els Mossos, la nostra policia. El judici al Major Trapero. Eleccions anticipades al Parlament (Darrer programa de LA CLAU de la nostra història)


Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Jaume Bosch,  advocat. Autor del llibre "La nostra policia"
Lourdes Escardívol, membre del SN de l'ANC
Josep Cortada, sectorial LGTBI de l'ANC
Josep Pinyol, historiador

Davantal

El MHP Quim Torra ha anunciat que convocarà eleccions una vegada estiguin aprovats els pressupostos.

Així doncs, possiblement, la ciutadania catalana serà convocada novament a les urnes el mes de juny o, com a molt tard, el setembre d’enguany.

Alguns partits es freguen les mans perquè el que han estat buscant des de fa molt de temps finalment s’ha fet realitat. L’avançament de les eleccions ha anat caient pel seu propi pes per la pròpia actuació dels partits polítics, sense exclusió. L’actuació d’uns i altres a mesura que avançava la legislatura ha estat cada vegada més trista, penosa i irritant. El Parlament català s’ha anat convertint en un parlament de fireta que avergonyia la majoria dels votants independentistes.

La ciutadania pateix una barreja de sentiments i sensacions que van des de la confusió i el desconcert a la impotència, la ràbia i la ira, i aquestes són les condicions amb què el votant afrontarà les noves eleccions. Aquestes eleccions avançades significaran la solució al problema que representa la confrontació entre independentistes?

Com es desenvoluparà la precampanya que ja ha començat i la pròpia campanya electoral? Partits independentistes traient-se els ulls els uns als altres per tal d’obtenir la majoria? A hores d’ara, i després del passat més recent, algú espera que els diferents partits es presentin a aquestes eleccions amb uns punts comuns, amb una estratègia unitària? L’independentisme, la gent, no es mereix tot el que està passant. Quina serà la seva reacció davant les urnes?

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada