divendres, 29 de maig del 2020

VÍDEO: La pandèmia a l'hospital Moisès Broggi. Aprendre de la història: 80 anys del FNC. L'enigma independentista de Sandro Rossell (Darrer programa de Vull una resposta)













Nissan tanca definitivament les seves plantes de producció. Es calcula una pèrdua de 3.000 llocs de feina directes i 20.000 d’indirectes. Un tancament que representarà un augment del 5% en la xifra de desocupats actual, una xifra encara pendent de la resolució final dels ERTO presentats.

El coronel Diego Pérez de los Cobos ha estat destituït pel ministre espanyol de l’interior Grande-Marlaska. El mateix Pérez de los Cobos que, entre altres temes negatius, va ser jutjat el 1997 per casos de tortura al País Basc. El mateix Pérez de los Cobos que va comandar la repressió de l’1 d’octubre de 2017 i que es va dedicar a escampar mentides durant el judici del procés.

Malgrat aquestes actuacions, la seva figura mai no ha estat posada en dubte, sinó que fins i tot ha obtingut ascensos i condecoracions... fins ara.. Dimarts passat, ha estat destituït perquè la Guardia Civil s’ha dedicat a investigar el Govern espanyol en relació a l’autorització de la manifestació del Vull de Març.

Mentrestant, per on va l’independentisme? Un twit de Joan Tardà d’ERC...

Partits compromesos amb la viabilitat econòmica d Cat, amb la justícia social i amb la reclamació d’un referèndum després del proper cicle electoral no podran obviar el debat de la conformació d’un govern d front  ampli q integri indepes i sobiranistes. Victòria versus sectarisme. Si la referència és aquest twit de Joan Tardà... mala peça al teler.

El 4 de maig passat es van complir vuitanta anys de la fundació a París d’un front patriòtic, un moviment de resistència davant l’ocupació de Catalunya i dels Països Catalans per les tropes franquistes. Es lluitava per la llibertat de Catalunya, entesa com a unitat històrica que va cap a la plenitud del procés, cap a la independència, per la dignitat de l’home i un model de societat avançada.

El van fundar l’anomenat sector de Joan Cornudella, d’Estat Català i el grup Nosaltres Sols! A aquests s’hi afegirien aviat militants independents, de l’altre sector d’Estat Català i d’altres formacions com ERC, Acció Catalana i la CNT. El juny de 1942 va adoptar definitivament el nom de Front Nacional de Catalunya.

Tal com diu el manifest dels 80 anys, “el FNC fou el tronc de l’arbre del qual van néixer les organitzacions de l’esquerra independentista: Partit Socialista d’Alliberament Nacional (PSAN), PSAN-p, Independentistes dels Països Catalans (IPC), Comitès Solidaritat Patriotes Catalans (CSPC) o el Moviment Defensa de la Terra (MDT)." /fnc.cat

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. Som-hi. Comencem! 

Final

El nostre agraïment a tot l’equip del Vull una resposta: la Clara Ardèvol, el Josep Pedrol i el Xavi Portet i a tota la gent d’ETV Llobregat.

La frase de la setmana és el paràgraf final del manifest dels 80 anys del naixement del Front Nacional de Catalunya:

El llarg camí de l’independentisme fins a l’octubre de 2017, és el resultat de la continuïtat del fil conductor dels que no es rendiren el 1939, fins els defensors de les urnes del primer d’octubre de 2017, l’esforç d’uns i altres ens ha permès avançar en el procés d’alliberament nacional i social, en el camí de l’exercici del dret a l’autodeterminació de la nació completa.

Marxem un dia més amb el pensament posat en tota la nostra gent, la que pateix repressió, presó i exili. Els volem lliures. Els volem a casa.

Tornem la setmana que ve. Cuideu-vos molt i que tingueu molt bona feina.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada