dimecres, 21 de juliol del 2021

"Un camí de mil milles comença amb un pas." Benjamin Franklin (Nou temporades del Vull una resposta)

El passat dijous 15 de juliol ETV Llobregat i TerraMar van emetre el darrer programa de la 9a temporada de Vull una resposta

El Vull una resposta té dos precedents que s’hi relacionen directament. El primer va ser Raons de pes, que es va emetre durant el 2012. Estava compost per una sèrie d’onze programes que es proposava conversar amb persones destacades dels diferents àmbits professionals, polítics i intel·lectuals per tal d’esbrinar els arguments i raons que feien inevitable que Catalunya s’encaminés cap a l’Estat propi.

Immediatament després, vam començar a emetre La Marxa cap a la independència, de gener a setembre de 2012.  Van ser 10 programes que informaven abastament dels preparatius, actes, activitats i accions del que va acabar sent la gran manifestació de l’11 de setembre de 2012.

I així vam arribar a l’octubre de 2012, unes setmanes després d’aquella gran manifestació de l’ANC del setembre de 2012. El primer programa de Vull una resposta va estar dedicat al tema de les pensions. No va ser gens fàcil configurar l’estructura definitiva del programa. Les primeres emissions les feia gairebé en solitari i fent tots els papers de l’auca, de director a presentador passant per la producció i els guions. Era evident i necessari que si volíem fer un programa interessant i digne calia comptar amb col·laboradors que aportessin la seva feina per llençar definitivament el programa.

Tot va començar a canviar per millorar a partir de la incorporació a l’equip de Josep Pedrol que en va assumir les feines de producció i coordinació... i del que calgués. El van seguir en Jaume Antoni Morell, la Xènia Serrat i la Núria Orriols, que s’hi van incorporar en les tasques de guió i presentació.

                                                                              Jaume Antoni Morell i Núria Orriols (2013)

                                                              Núria Orriols i Xènia Serrat (2013)

Núria Orriols i Magda Gregori (2014)
Finalment, crec que va ser el 3 de juliol de 2014, quan estàvem acabant la segona temporada del programa, que va arribar la Magda...  la Magda Gregori. S’hi va incorporar com a redactora i va començar a presentar algun dels programes, ja fos amb mi mateix o amb la Núria Orriols. Recordo que, al principi, li tenia força respecte a les càmeres i no acabava d’atrevir-se a presentar un programa en solitari. Poc a poc, però, va anar apareixent la Magda que tots coneixem: decidida, forta, valenta, periodista de pedra picada, excel·lent professional... Va ser-ne la presentadora fins al 31 de gener de 2019 en què ens va deixar per incorporar-se a altres tasques professionals com la de cap de redacció de la revista La Mira.

Magda Gregori (2016)

L'equip del Vull una resposta en acabar la 5a temporada. 
De dreta a esquerra: Josep Pedrol, Magda Gregori, Xavier Portet i jo mateix (2016)

En els anys que presentava el programa la Magda, es va afegir a l’equip en Xavi Portet que s’ha estat ocupant de les xarxes fins al 2020. Després, el 2019, a principis del que seria la 8a temporada, s’hi va incorporar la Clara Ardèvol amb qui vaig conduir el programa fins al 12 de març de 2020, quan s’inicia la pandèmia provocada per la COVID-19.

Clara Ardèvol (2019)

Per al Vull una resposta ha significat emetre part de la temporada 2019-2020 i gairebé tota la 2020-2021 de manera telemàtica. Han estat 48 programes emesos amb totes les dificultats tècniques que comporta. Afortunadament, ETV Llobregat compta amb uns tècnics i un grup humà de primer ordre que han sabut mantenir l’emissora al més alt nivell. Finalment, hem pogut finalitzar la 9a temporada des del plató d’ETV Llobregat.

Emissió telemàtica del Vull una resposta. Convidats: Olga Amargant, Alfons Duran-Pich i Francesc Abad
Emès l'1 de juliol de 2021

Des d'aquell mes d’octubre de 2012 fins ara hem emès més de 360 programes (Els podeu veure tots a ETV a la carta), més de 300 hores de tertúlia i debat a l'entorn de temes i qüestions cabdals per a la llengua, la cultura, la independència... per al nou país, per al nou Estat.. Hem pogut viure setmana a setmana l’evolució del procés independentista. Hem intentat aclarir conceptes, comentar informacions, declaracions i els diversos escenaris polítics que hem anat vivint. Hem presentat entitats, organitzacions, projectes, llibres... la gran majoria a l’entorn del procés d’independència. La lluita per un Estat independent que sempre hem volgut presentar com només una eina per construir un país millor i una societat més justa, més lliure i més democràtica.  

Hem parlat de pensions, del federalisme, d'economia, de la Unió Europea, d'eleccions, de regeneració democràtica, d'immigració, del model sanitari,  de les balances fiscals, d'esport, de recerca i desenvolupament, de totes les campanyes i accions de l'ANC, de campanyes, dels 11 de setembre, del 9 de novembre, de l’1 d’octubre, de la repressió, dels presos i exiliats... i un llarg etcètera.

En el programa han intervingut centenars de convidats. Des dels més coneguts: Carme Forcadell, Alfred Bosch, Jordi Turull, Alfons López Tena, Josep Rull, Marta Rovira, Albert Pont, Ernest Maragall, Jaume Bosch, Josep Ginesta, Clara Ponsatí, Miquel Puig, Dolors Feliu, Josep M. Martorell, Jaume López, Joan Amorós, Marc Sallas, Vicenç Navarro, Josep L. Cleries, Eduardo Reyes, Vicent Partal, Toni Albà, el CCN, la Plataforma proseleccions.... a una gran quantitat de gent, entitats, grups i associacions que fan una gran feina, més anònima potser, no tan mediàtica, però que és tan o més important que qualsevol altre.  

Si tot va bé, el 9 de setembre engegarem la 10a temporada del Vull una resposta. Fins llavors, el meu agraïment a tots els que heu fet possible aquestes nou temporades ininterrompudes de programa. Començant per tots els que en un moment o altre heu format part de l’equip del Vull una resposta. A tots els nostres convidats. A tota la gent que ens heu seguit, ja sigui en directe, ja sigui per ETV a la carta. I, evidentment , a tot l’equip humà d’aquesta gran televisió que és ETV Llobregat.

Us hi esperem de nou el 9 de setembre. Bon estiu, cuideu-vos molt i que tingueu molt bona feina!

Algunes imatges de les  nou temporades del Vull una resposta


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada