dissabte, 13 de juliol del 2019

VÍDEO: L'independentisme a la Cambra de Comerç. Divisió entre partits independentistes. International Trial Watch (Darrer programa de la 7a temporada de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 11 de juliol de 2019
Darrer programa de la 7a temporada


Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Roser Xalabarder, vicepresidenta 3a de la Cambra de Comerç de Barcelona

Toni Fitó membre del Comitè Executiu Cambra Barcelona

Mireia Juanola psicòloga clínica

Josep Pinyol historiador

Davantal

Núria Marín, ha estat investida presidenta de la Diputació de Barcelona a la segona votació, amb els 23 vots del PSC i JxCat. El pacte, doncs, s’ha fet efectiu tot i que en presentar-se candidats dels Comuns, Ciutadans i del PP, l’independentisme, si s’haguessin posat d’acord, hauria pogut controlar la Diputació.

La crisi oberta entre JxCat i ERC arran dels pactes municipals, ha acabat de la pitjor manera. JxCat ha pactat amb els socialistes en 27 municipis, mentre que ERC ho ha fet en 17. Els uns i els altres han pactat en contra per prendre's l'alcaldia en 34 casos.

En aquest context de total falta d’unitat entre els dos principals partits independentistes, l’ANC ha convocat, per primera vegada, concentracions de rebuig als pactes amb el 155. Ahir, davant de les seus d’ambdós partits i avui davant de la Diputació.

Els observadors internacionals aplegats en la iniciativa International Trial Watch van assistir a cadascuna de les més de cinquanta sessions que hi va haver durant els quatre mesos de judici, i setmana rere setmana van anar documentant totes aquelles vulneracions de drets dels acusats i de les seves defenses. Aquesta setmana han fet públic l’informe amb les seves conclusions preliminars.

La síntesi seria que el judici ha estat el resultat d’una causa general oberta fa temps contra l’independentisme. Un judici en què s’han produït nombroses vulneracions de drets humans, abans i tot que comencés. Perquè el tribunal que els ha jutjat no era pas competent per a fer-ho; es va vulnerar el dret del jutge predeterminat per llei. Manuel Marchena i el tribunal han causat nombrosos impediments i entrebancs a les defenses. Es va limitar el dret de la defensa durant la vista oral, quan el tribunal va oferir un tractament diferent i esbiaixat envers els testimonis, en funció si eren proposats per l’acusació o per les defenses. No es va permetre que s’exhibissin els vídeos dels fets durant els testimonis de l’acusació i un llarg etcètera.

Després que la llista independentista guanyés clarament les eleccions a la Cambra de Comerç de Barcelona, ha arribat l’hora de posar en marxa el programa electoral amb què es van presentar a aquestes eleccions.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi. Comencem! 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada