dissabte, 5 de juliol del 2014

ANC: Compromís per a un procés pacífic i democràtic



PREÀMBUL

El poble català està immers en un procés que l’ha de portar a decidir si vol constituir-se en un nou estat independent, i això s’està fent a través de mitjans polítics i democràtics. Entenem que, en el context actual, la ciutadania té el dret de poder tractar tot allò que l’afecta i canviar-ne el que consideri oportú. Al segle xxi, en qualsevol democràcia ha de ser plenament normal que un poble pugui expressar-se a les urnes. Som un poble plural que vol decidir el seu futur i mantenir la cohesió social, que no s’ha vist mai alterada.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana, d’acord amb la Declaració fundacional del 30 d’abril de 2011 i el posicionament que es va fer la vigília de la manifestació de l’11 de setembre de 2012, sempre hem optat per la lluita no violenta, adoptant-la com a únic mètode vàlid.

Per això volem fer públic aquest

COMPROMÍS

1. Treballarem perquè el procés sigui net i respectuós. Volem que estigui basat en el debat i en l’intercanvi d’idees i d’arguments.

2. Defensarem amb fermesa la nostra voluntat i ho farem sempre amb arguments i accions pacífiques, cíviques i democràtiques.

3. Rebutjarem les ingerències que boicotegin el diàleg i el debat rigorós sobre el nostre futur col·lectiu.

4. Mantindrem una actitud de respecte cap a totes les tendències polítiques, sempre que defensin els drets humans, i no legitimarem cap opció que posi en perill la cohesió social.

5. Considerarem qualsevol acte violent, sigui de qui sigui, com un sabotatge al procés, i condemnarem, sempre i des del primer moment, qualsevol acció que faci servir la violència.

6. Ens mantindrem ferms davant qualsevol provocació, agressió o amenaça; la resposta sempre serà no violenta.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada