diumenge, 11 de gener del 2015

Acord, eleccions i independència!


La gent ja no entén res.

La gent es pregunta.... ¿com és possible que un procés que ha costat tant d’esforç i treball fer-lo arribar fins aquí s’encalli en una negociació entre dues persones, per molt alt que sigui el càrrec que ostentin?

La gent es pregunta com és que l’ANC no ha fet res? Perquè l’ANC no ha  actuat encara?

És cert que l’Assemblea s’ha mantingut en un aparent segon terme durant aquestes darreres setmanes. Després del 9 de novembre el procés l’havien de tirar endavant els polítics, perquè el pas següent i decisiu depèn estrictament del fet que hi hagi eleccions avançades.

A la gent, sobretot a la nostra gent, li pot semblar que l’ANC ha mantingut una actitud passiva en aquest escenari de negociacions polítiques. Res més lluny de la realitat. No ens és possible clarificar ni entrar en detalls sobre la feina que ha fet l’Assemblea durant aquestes setmanes. La discreció, la responsabilitat i el respecte a tercers ens autoobliga, de moment, a mantenir un silenci prudent. Us puc assegurar, però, que ha estat una feina ingent i que, n’estem segurs, contribuirà de manera important que el procés d’independència avanci i es desenvolupi amb seguretat i rapidesa.

Ha arribat, però, el moment en què, com a organització, ja no podem restar en silenci ni un minut més. L’acord ha d’arribar ja. Les eleccions s’han de convocar ja.

Sempre hem afirmat que estem preparats per qualsevol escenari que es pugui produir. En aquests moments, doncs, hem d’estar preparats per a dos possibles escenaris polítics: el de l’acord i el del desacord.

A partir d’avui obrim un procés de consulta a les nostres bases. Una consulta que ens ha de servir, si hi ha acord, per definir quin ha de ser el grau de suport, el grau d’implicació de l’ANC en aquestes eleccions. La decisió que prenguem serà de gran importància, perquè només ens val un resultat. Ens hi estarem jugant el propi procés d'independència i hem d'assegurar-nos que el resultat sigui del tot inqüestionable. 

Si finalment no hi hagués acord, el procés de consulta ens ha de servir per decidir quina ha de ser l’actuació de l’Assemblea a curt termini. Si no hi hagués acord, l’ANC haurà de prendre decisions molt importants i transcendentals, perquè, com hem dit i repetit infinitat de vegades, l’ANC no es quedarà de braços plegats. L’ANC, no en tingueu cap dubte,  no farà el paper d’un simple espectador que contempla, atònit, com s’esvaeix tota la feina feta fins ara.

Avui mateix, doncs, posem en marxa la campanya Acord, eleccions i independència! Pressionarem fins allà on puguem per tal que els polítics arribin a un acord, perquè els polítics facin la seva feina.

Si tot plegat s’encalla. Si els polítics, com a representants del poble, no fan el que han de fer, potser caldrà dir que no han estat a l'alçada, que ens han decebut...  i potser algú haurà d'acabar prenent decisions.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada