dimecres, 4 de febrer del 2015

Eleccions municipals i independència


Si alguna cosa bona pot tenir l’acord Mas-Junqueras és que disposem de 8 mesos perquè l’independentisme guanyi de manera inqüestionable les eleccions del 27 de setembre. 

Aproximadament a la meitat d’aquest camí, tenim una etapa molt important que també hem de guanyar : les eleccions municipals.

Més enllà dels temes pròpiament municipals, que també son de gran importància per a cada municipi i per a tots els seus ciutadans, aquestes eleccions han de ser una nova i renovada plataforma de llançament del procés d’independència català. Han de servir per visualitzar d’una forma rotunda que la unitat d’acció entre societat civil i les seves institucions més properes és la punta de llança que ens ha de portar a la gran victòria del 27 de setembre.

Després del gran èxit del 9N cal seguir demostrant a tothom que, en aquest país, quan la població exerceix el seu dret a vot, aquest es dirigeix sempre en un sol objectiu: independència.

El 24 de maig, caldrà mobilitzar totes les sensibilitats socials i polítiques de l’independentisme. Haurem de convertir també aquestes eleccions en un plebiscit que mostri clarament la voluntat majoritària d’independència dels ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

Abans, però, caldrà que les forces polítiques que es presentin a les eleccions adquireixin un compromís ferm i decidit. Un compromís que caldrà que incorporin en els seus programes electorals. Un compromís que ha d’anar més enllà d’una simple frase que es limiti a dir que el seu objectiu és la independència i que treballaran per aconseguir-la... Amb això ja fa temps que no n'hi ha prou.

El compromís haurà de ser més complet i detallat. Haurà d’incloure actuacions concretes, actuacions clares que impulsin el procés a partir de l'endemà mateix de les eleccions, per al dia després, per al període que anirà del 24 de març al 27 de setembre. 

Només ens val aquest compromís vinculant. Veurem quines forces són els que l'assumeixen i votarem en conseqüència.  

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada