divendres, 7 de juliol del 2017

Entrevista a Ferran Requejo (Darrer programa Vull una resposta)

Emès el dijous 6 de juliol de 2017

Parlem amb Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Després tertúlia d'actualitat política.

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Ferran Requejo, catedràtic de Ciència Política de la UPF, membre del Consell Assessor per a la Transició Naciona
Natàlia Esteve, vicepresidenta Assemblea Nacional Catalana
Andreu Pujol, historiador
Jaume Marfany, activista. Vicepresident CAL

Ara sí. Ja coneixem la Llei del referèndum, la que ha de permetre als ciutadans d’aquest país poder exercir el dret d’autodeterminació aquest proper 1 d’octubre. Hi haurà un cens electoral, podran participar tots els majors de 18 anys que tinguin dret a vot, els col·legis estaran oberts... és a dir, com sempre. Però la Llei també inclou 2 novetats. La primera és la Sindicatura Electoral. I la segona novetat, és que hi haurà unes garanties de validació internacionals. De seguida, ho analitzarem. I ho farem amb el catedràtic de ciència política Ferran Requejo, autor del llibre «El tren de les 17:14». 

Legitimitat o legalitat, estat de dret o democràcia, drets individuals o drets col·lectius. Aquests són alguns dels conceptes que el professor intenta analitzar en aquest llibre i que ens ajuden també a entendre el procés polític que viu Catalunya. Requejo assegura en el llibre: «L’objectiu de la independència de Catalunya mostra dificultats de factivitat pràctica però no de legitimitat democràtica. La seva raonabilitat moral està més que demostrada, el que cal afegir és racionalitat estratègica». La llei del referèndum és una bona estratègia? Ara li preguntarem. De seguida, ens hi posem. 

Som-hi. Comencem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada