dilluns, 12 de novembre del 2018

L'economia col·laborativa (DAVANTAL del programa núm. 22 de Catalunya segle XXI)



Des dels segles dels segles, la humanitat hem practicat l’anomenat intercanvi o bescanvi. En el fons, el programa d’avui tracta d’això, encara que el nom actual esdevingui una mica diferent: economia col·laborativa.

Si haguéssim de definir el terme, diríem que és una interacció entre dues o més persones, que parteix de la compartició de béns comuns –espais habilitats- per tal d’obtenir un benefici, ja sigui econòmic o no. En paraules de JohnHain: L'economia col·laborativa es basa a compartir, reutilitzar i optimitzar per a consumir de manera més sostenible.

L’economia col·laborativa ha experimentat un creixement espectacular en els darrers anys. Segons dades de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència en el períodes que va de l’any 2000 al 2015, les iniciatives relacionades amb la economia col·laborativa van arribar a acumular una inversió de 25.972 milions de dòlars. 

Alguns dels exemples de més èxit a nivell mundial són Uber, compartir cotxe o Airbnb, una plataforma de lloguer entre particulars d'habitacions o apartaments sencers. Ara bé, sota el paraigua de l’economia col·laborativa, han sorgit tota mena d’iniciatives, des de serveix turístics a cuidar mascotes. 

Avui, a Catalunya segle XXI parlarem d’economia col·laborativa.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada