dilluns, 4 de març del 2019

Els mitjans de comunicació (Conclusions i propostes de la fase d'experts)


A principis de març de 2018, Catalunya segle XXI, va emetre un capítol titulat els mitjans de comunicació que necessita Catalunya. Després d’un any intens de debats, el mes de novembre de 2018, el Congrés Participatiu Catalunya i Futur, en la seva fase d’experts, va presentar les conclusions i propostes per al debat de l’àrea de comunicació.

La presentació va tenir lloc al Col·legi de Periodistes de Barcelona, moderat per la periodista Anna Salvans, va comptar amb la participació de Martí Petit Bozzo, cap d’investigació i projectes del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.  Enric Marín, expresident de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Neus Bonet, presidenta del Col•legi de Periodistes de Catalunya i Pere Oriol Costa, catedràtic emèrit de comunicació de la Universitat de Barcelona.

Les conclusions i propostes per al debat s’estructuren en quatre centres d’interès:

El primer tracta sobre la necessitat d’una política de comunicació pròpia per a Catalunya. Necessitem assolir la sobirania sobre l’espai català de comunicació per garantir una regulació adequada en matèria de mitjans, cultura i llengua.

El segon, l’audiovisual a Catalunya i Internet, recull les propostes i conclusions per potenciar el sistema audiovisual català en el marc del canvi tecnològic.

El tercer tracta sobre emissors i periodistes. La necessitat de comptar amb periodistes crítics i ben formats en el marc d’empreses de comunicació que assumeixin la seva funció social.

(JAUME) I, finalment, el quart, aplega les propostes sobre receptors i continguts. Hem d’aspirar que la nostra sigui una societat de lectors i espectadors crítics i ben informats com a resultat del fàcil accés als mitjans i de continguts de qualitat.

Avui, a Catalunya segle XXI, mirarem de conèixer alguna d’aquestes propostes i conclusions sobre comunicació.

Comencem!  

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada