divendres, 29 de març del 2019

Les infraestructures del segle XXI (DAVANTAL del programa núm. 35 de Catalunya segle XXI)


El nostre país pateix enormes dèficits en infraestructures, tant de caràcter intern, com la xarxa ferroviària i especialment els recorreguts de rodalies o la insuficiència de la xarxa d’autovies, com de connexió amb l’exterior, amb una llista interminable que inclou el corredor Mediterrani, un TGV (AVE) inacabat i inacabable, la manca de connexió ferroviària del port de Barcelona, els intents permanents d’impedir que l’aeroport de Barcelona actuï de “hub” internacional, per esmentar només els exemples més escandalosos.

La definició i quantificació d’aquestes infraestructures, la seva implantació en equilibri amb el territori i les inversions necessàries per a completar-les al més aviat possible, s’han de convertir en una de les prioritats del país.

Unes infraestructures que han de connectar, en xarxa, les capitals de totes les regions del país i aquestes amb les dels països veïns, especialment amb els que ens uneixen vincles històrics, culturals i econòmics.

Igualment caldria redefinir la gestió de les infraestructures. Per exemple, amb instruments de coordinació dels ports i aeroports del país.

Avui a Catalunya segle XXI parlem d’infraestructures.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada