divendres, 29 de març del 2019

VÍDEO: De víctimes a acusats. Declara "Tàcito Baena". La prepotència ridícula de Borrell (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 28 de març de 2019

Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Dolors Feliu, jurista. Membre del col·lectiu Praga

Marcel Padrós, economista

Guillem López, doctorand en Dret Constitucional


Davantal 

L'advocacia de l'Estat i també els sindicats de la policia espanyola demanen que s'encausi els 37 votants de l'1 d'octubre que van presentar denúncies contra les càrregues policials que van patir aquell dia. L'argument... per formar una massa tumultuària i pels delictes de desobediència, resistència i atemptat contra l'autoritat i, també per desordres públics amb amenaça de violència.

Mentrestant, els Guardias Civils que van desfilant pel Tribunal Suprem continuen fent servir el seu particular vocabulari centrat sempre en el mateix àmbit temàtic que entronca directament amb la paraula rebel·lió.

Violència... actituds violentes....Cares de violència.... Cares d’odi... Tumults... la massa violenta... massa tumultuària.... i, darrerament, insurrecció i període insurreccional...

Insurrecció.... la particular manera com, el tinent coronel de la Guardia Civil Daniel Baena ha definit les manifestacions i concentracions pacífiques de protesta que hi van haver a partir del 20 de setembre i fins a l’aplicació del 155. Un període en què, paradoxalment, el mateix tinent coronel reconeix que no hi va haver crides a la violència i si en canvi a l’actitud pacífica.

El jutge Marchena continua repartint una de cal i moltes de sorra. En les preguntes de la defensa al tinent coronel Baena es va negar que els atestats fossin discutits durant el judici, tot al·legant que el tribunal no els tindrà en compte. La realitat, però, és un altre. Tant la instrucció del jutge Pablo Llarena, com els escrits d’acusació de la fiscalia estan basats, pràcticament en la seva totalitat, en aquests atestats policials signats, tots, per aquest tinent coronel que, tal com a acreditat el diari “Publico”, tenia un compte de twitter amb el pseudònim de “Tàcito” des del qual es dedicava a carregar i insultar els mateixos polítics catalans que, com a cap de la policia judicial, havia d’investigar amb total imparcialitat i sense cap mena de prejudici.

L’Estat va engegar a finals de 2015, dos anys abans del referèndum, la via judicial com a resposta al conflicte polític a Catalunya. El tinent coronel Baena disposava de carta blanca per investigar tot i a tothom.

De tot això i d’altres temes en parlem tot seguit amb els nostres convidats.

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada