divendres, 4 d’octubre del 2019

VÍDEO: De l'1-0 a la resposta per la sentència. Amenacen amb el 155 i la Llei de Seguretat Nacional (Darrer programa de Vull una resposta)


Presenta: Jaume Marfany i Clara Ardèvol
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Lourdes Escardívol, SN de l’ANC

Núria Vilajeliu organitzadora d’actes

Alexander Golovín ponent secció política de l’Ateneu de Barcelona

Ramon Setó advocat. Membre de Juristes per la República i del col·lectiu Drets
 

Davantal 

Avui es compleixen dos anys del 3 d’octubre de 2017 de la gran aturada de país convocada per la Taula per la Democràcia que agrupava, entre altres, entitats socials con l’ANC i Òmnium Cultural i organitzacions sindicals i també patronals, per reivindicar la dignitat del poble català i denunciar la repressió de l'Estat espanyol contra la ciutadania de Catalunya.

Dimarts, es van complir dos anys de l’1 d’octubre. Les diferents manifestacions i concentracions van reivindicar l’esperit del referèndum i van fer una crida a respondre a la sentència del Suprem amb la desobediència civil i la no violència.

L’independentisme es manté ferm i en tensió per fer front a les properes setmanes. L’ANC prepara tres grans marxes ciutadanes de 3 dies de durada i d’un recorregut de més de 100 Km. La Intersindical ha convocat una vaga general per a l’11 d’octubre i el Sindicat d’Estudiants una de 3 dies per quan es faci pública la sentència. També des del Tsunami Democràtic s'anuncien accions de més llarga durada.

Els partits unionistes, amb el PSOE al capdavant, semblen disposats a aplicar un nou 155, fins i tot amb un govern en funcions i amb el Senat dissolt. El PP va molt més lluny encara i demana l’aplicació de cinc lleis espanyoles vigents que permetrien deixar la Generalitat en una caricatura d’ella mateixa.

Mentrestant, la CUP ha decidit presentar-se a les eleccions del 10-N i des de Primàries Catalunya ha sorgit una iniciativa que proposa una candidatura independentista de bloqueig al Congrés espanyol.

De tot plegat en parlem amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada