divendres, 24 de gener del 2020

VÍDEO: El Consell per la República i els Consells locals. El paper de l'ANC el 2020. Trobada d'assemblees de base de l'ANC. Judici a la cúpula dels Mossos (Darrer programa de Vull una resposta)

Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

David Fernández,  Membre del Secretariat Nacional de l'ANC
Montserrat Rossell, coordinadora sectorial empresaris ANC
Francesc Cara, empresari

Davantal

Una vegada més hem de començar aquest programa parlant d’uns dies realment tràgics. El temporal Glòria ha colpejat amb força els Països Catalans. Espectaculars onades de fins a 12 metres. L’escuma envaint les poblacions costaneres de Tossa o de Banyuls. El desbordament de la Tordera que ha ocasionat autèntiques destrosses en les infraestructures i també en els conreus. Devastació també als conreus del Maresme. El perill constant de desbordament del Ter, l’Onyar i el Fluvià. També a Mallorca, on les ones de més de sis metres van obligar a desallotjar algunes cases de Portocolom. El Delta de l’Ebre ha patit especialment la duresa del temporal que ha inundat 3.000 hectàrees d’arrossars i ha erosionat bona part del litoral. Un Delta de l’Ebre que ja fa massa anys que demana mesures per preservar aquest fràgil espai natural. Veïns desallotjats. Destrosses a les vies fèrries, carreteres tallades. Quantiosos danys al litoral de València i Castelló. Els ports de València, Gandia i Sagunt han patit el temporal més intens dels últims 30 anys. I el més greu de tot plegat....el temporal Glòria ha deixat, de moment, un balanç de 5 persones mortes al País Valencià i 4 morts i un desaparegut al Principat.

Jules Verne va dir: “Podem desafiar les lleis humanes, però no podem resistir-nos a les naturals”

Ha començat a l’Audiència Nacional el judici contra el major Trapero, acusat de rebel·lió,  i contra la cúpula dels Mossos d’Esquadra. El Major Trapero s’ha desvinculat totalment de les decisions del govern de Puigdemont, ha acusat d’irresponsabilitat les declaracions fetes pel Govern en el sentit que els Mossos garantirien el referèndum i ha tornat a afirmar que el cos estava preparat per si s'havia de detenir el president i els consellers després de la declaració d'independència del 27-O.

El Consell per la República a l’exili i els Consells Locals a l’interior de país, conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana són dos dels pilars imprescindibles sobre els quals ha de gravitar l’estratègia d’aquesta segona fase del procés d’independència.

La ciutadania, però, encara manté algunes incògnites o dubtes a l’entorn del Consell per la República i del paper que han de tenir els Consells locals a l’interior del país. També, per a alguns, l’Assemblea Nacional Catalana ha anat perdent protagonisme i, sobretot, aquella força que tenia davant dels partits polítics. Manté la seva capacitat de convocatòria gràcies, com sempre ha estat, a la seva gran xarxa d’implantació, la més important i nombrosa del país. En aquest sentit, hi ha una bona part d’assemblees de base que creuen que l’Assemblea es troba en una cruïlla històrica i que li cal, imperiosament, un canvi de rumb, un replantejament. Que cal una segona etapa de l’ANC que doni resposta a la pregunta “Quin ha de ser el paper de l’ANC en el context polític actual?”

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada