dijous, 22 de juliol del 2021

“La pitjor forma d’injustícia és la justícia simulada.” Plató (D'Horta de Sant Joan al procés)

A qui correspongui... 

“El cel es guanya per favors. Si fos per mèrits vostè es quedaria a fora i el seu gos hi entraria.” Mark Twain

Antonio Paz i Lorenzo Forner són els dos piròmans que van ocasionar el tràgic incendi d’Horta de Sant Joan el 20 de juliol de 2009 en què van morir cinc Bombers GRAF Lleida i un va resultar amb ferides molt greus. La fiscalia havia demanat 19 anys de presó per a cadascun d’ells i 9 milions d’euros en concepte d’indemnitzacions pels danys causats. L’incendi va afectat 1140 hectàrees.

Ahir, després de 12 anys...12 ANYS!, es va saber que els acusats no aniran a judici. Les parts implicades han arribat a un acord i els piròmans han acceptat una condemna de 4 anys de presó per a un d’ells i de tres anys, nou mesos i un dia per a l’altre acusat. La justícia ha considerat que 4 anys de presó és el càstig adequat per la mort de cinc persones i les 1140 hectàrees cremades.

Quan parlem de la justícia espanyola ja no ens sorprèn res. L’independentisme té obertes encara més de 150 causes i els represaliats arran del procés supera la xifra de 3.300. Només cal comparar aquest “acord” (sense judici i després d’esperar 12 anys) amb qualsevol dels independentistes condemnats.

Ibrahim Afkir i Charaf Fadlaoui. La Fiscalia els demanava nou anys de presó i la Generalitat tres i mig. El seu delicte, desordres públics, atemptat contra els agents de l'autoritat, danys i delictes lleus de lesions en el marc de les manifestacions posteriors a la sentència del judici de l'1-O a Girona. En el judici van quedar absolts... després de passar 9 mesos a la presó.

Adrian Sas, condemnat a tres anys i mig de presó per L'Audiència de Barcelona. El delicte que li imputen és el de colpejar la policia  durant els aldarulls del primer aniversari de l'1-O.

Marcel Vivet, condemnat a cinc anys i mig de presó. El seu delicte, atemptat a l’autoritat en l’anomenat Holi Festival contra la manifestació de Jusapol, el sindicat de la policia i la guardia civil.

Xavier Goicoechea i Carlos de Pedro López, els dos Mossos d’Esquadra que acompanyaven el president Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya el març de 2018.  En el judici celebrat fa unes setmanes el fiscal els demana tres anys de presó. El seu delicte, encobriment.

Pol Serena. En el judici celebrat fa pocs dies el fiscal els ha demanat 8 anys de presó. El seu delicte, tirar dues ampolles de plàstic buides contra dos agents dels Mossos, desordres i atemptat als agents.  

Pendents de judici...

Els 9 de Lledoners. La causa serà jutjada els propers 2 i 3 de novembre. La fiscalia demana entre 3 i 7 anys de presó. El seu delicte, desordres, atemptat a l’autoritat i lesions.

N’hi ha més... No sé si algú encara es pot sorprendre, d’una banda, de la rapidesa de la “justícia espanyola” i, de l’altra, de la diferència de criteri a l’hora d’imposar penes, quan els acusats són independentistes.

Avui mateix, una nova detenció. El periodista Carles Heredia ha estat detingut pels Mossos d’Esquadra arran de la mobilització per a denunciar l’acte de provocació feixista (VOX) del passat dia 7 de febrer a Valls. Ell mateix, sospitant que podria ser detingut en qualsevol moment, va escriure un article  que ha esta publicat a larepublica.cat “La repressió vol silenciar-nos, però no ho aconseguiran!” 

Avui, quan un sector de l’independentisme oficial, sentint-se (o actuant com a) vençut, oblidant tot el que s’ha aconseguit durant la darrera dècada, oblidant l'1 d'octubre, fa passes enrere i situa força llunyà l’horitzó de la independència... avui cal recordar que la repressió continua i continuarà; que encara tenim i tindrem presos polítics i que res no s’aturarà fins que assolim la independència i la República catalana.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada