dilluns, 30 de maig del 2016

Reinicia i el projecte de Convenció Constituent Ciutadana (3 i últim. Què és la Convenció Constituent?)



8. Què és la Convenció Constituent Ciutadana de Catalunya (CCCC)?
Un projecte obert, no acabat, que es va fer públic el passat 5 de març, per ser compartit i validat per un nombre importants d'organitzacions i entitats que vulguin contribuir al seu disseny i sumar-s'hi activament al debat sobre el futur immediat del país.

9. Què es pretén amb la CCCC? 
Donar la veu a la ciutadania perquè contribueixi a elaborar un Llibre verd de propostes per un país millor i un Informe Constitucional (amb aquelles que podrien formar part d'una Constitució) que reflecteixin, fruit de la deliberació ciutadana, els grans consensos socials i recollint també els dissensos. Ambdós seran lliurats al Parlament per contribuir a les següents fases del procés constituent.

10. Com s'organitza la Convenció? 
Per aconseguir aquests resultats caldrà una deliberació ciutadana en tot el territori del país (convencions territorials). Aquesta es produirà sobre 14 textos temàtics que seran el fruit de la deliberació prèvia de les organitzacions socials vinculades amb aquests 14 àmbits temàtics (convencions temàtiques).

11. Quin és el seu calendari? 
Encara és un projecte i ho serà fins que no sigui validat per un nombre important d'organitzacions que garanteixin la transversalitat i pluralitat de la Convenció, tant en termes ideològics, com de posicionament en el debat sobre la independència. La seva fase d'execució completa podria tenir una forquilla d'entre 6 i 12 mesos.

12. Un cop comenci la Convenció què farà Reinicia? 
Reinicia ha estat l'origen d’una proposta metodològica que ja hauran fet seva i transformada les organitzacions que conformin la Convenció. Reinicia seguirà, aleshores, com un actor més, un lobby per a la defensa d'un procés constituent coherent amb la visió presentada (Reinicia està degudament registrada, amb el número 2, en la llista pública de lobbies de la Generalitat).   

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada