dimecres, 4 d’octubre del 2017

Torna LA CLAU de la nostra història. (Tercera temporada. Davantal cap.71)


Avui, 4 d'octubre, a les 21.30h per ETV Llobregat, engegarem la tercera temporada de LA CLAU de la nostra història, amb l'emissió del que serà el capítol 71 que porta per títol: Catalunya, Anglaterra i els EUA, banderes i comerç. El nostre convidat serà Joan Canadell, enginyer industrial i empresari.

El programa LA CLAU de la nostra història s'emet cada dimecres a les 21.30h per ETV Llobregat. ES pot seguir també en directe per Internet a http://etv.cat/en-directe. També us recordem que podeu tornar a veure qualsevol dels 70 capítols emesos fins ara a l'espai ETV a la carta.

Programa 71. Catalunya, Anglaterra i EUA, banderes i comerç

Durant el segle XVI, mercaders de la nació catalana comercien amb Anglaterra on van fundar companyies per importar productes, primer de la península i després de tot el Mediterrani. Probablement, molts d’aquests vaixells armats van participar en la batalla contra l’armada invencible.

Segons diverses fonts, la bandera dels EUA molt probablement té l’origen en una empresa creada a Anglaterra l’any 1600. Una empresa que, com podrem veure en el programa d’avui. presenta moltes traces catalanes. Això ens indueix a presentar la hipòtesi que la bandera catalana va influenciar en la creació del que seria la bandera dels EUA.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada