divendres, 6 d’octubre del 2017

VÍDEO darrer programa Vull una resposta (Emès el 4/10/2017)

 6a temporada d'emissió de Vull una resposta



Emès el dijous 5 d'octubre de 2017

Parlem amb Quim Valhondo, escriptor i una de les persones agredides per la policia el passat 1 d'octubre en un col·legi de l'Hospitalet. Després, com és habitual, la tertúlia sobre l'actualitat política.

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Olga Amargant, advocada
Jordi Roset, empresari de Petrolis independents
Roger Herèdia, director del banc d'ADN
Quim Valhondo,escriptor
Jaume Marfany, activista, vicepresident de la CAL

Majestat, així no. Va dir ahir el president Puigdemont al rei d'Espanya. Sembla que el Cap d'estat encara no ha entès que una majoria de ciutadans d'aquest país volen construir una república. Però el president també va repetir que els resultats del referèndum, malgrat tot, són vinculants. Dilluns veurem què passa al Parlament de Catalunya i quina és la següent fitxa que es mourà. Hi haurà una declaració d'independència? I el govern espanyol com reaccionarà? Aplicarà el 155 per suspendre l'autonomia catalana o aturarà amb més violència les mobilitzacions pacífiques i democràtiques del poble català?

Cada cop queda més clar que, com defensa també Puigdemont, necessitem un mediador. Algú que faciliti un cara a cara, d'igual a igual, per resoldre l'atzucac. I les institucions europees també han de reaccionar perquè aquest ja no és un afer intern. Aquests dies ha omplert les portades de diaris d'arreu del món. Tothom vol escriure el seu propi guió però que guanyi el que imposa el diàleg no la força del més fort. 

De seguida, ens hi posem. 

Som-hi. Comencem.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada