divendres, 26 de gener del 2018

La llengua dibuixada. Investidura president Puigdemont (Darrer programa de Vull una resposta)


 
http://etv.xiptv.cat/vull-una-resposta/capitol/25-gener-2018-consell-d-estat
Emès el dijous 25 de gener de 2018

Presenta: Magda Gregori
Producció: Josep Pedrol i Xavier Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:
Enric Larreula, professor. Escriptor. Dibuixant d'historietes
Pol Serrano, editor Meseconomia.cat
Enric Gregori, politòleg 

Jaume Marfany, activista cultural i polític. Vicepresident de la CAL


La vicepresidenta espanyola, Soraya Sáez de Santamaría, ha anunciat que el govern espanyol vol impugnar davant del Tribunal Constitucional la candidatura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. En aquest sentit, ha demanat al Consell d'Estat un informe per engegar la maquinària al més aviat possible. Un informe en què el Consell d'Estat diu textualment "que no hi ha fonaments per impugnar la candidatura de Puigdemont.".
Queda menys d'una setmana per al debat d'investidura a la cambra catalana i, de moment, tots els escenaris són possibles. Sembla que només hi ha un únic candidat: Carles Puigdemont. Però com se celebrarà aquest ple d'investidura després de la impugnació del govern de Rajoy? Són molts els serrells que caldrà resoldre els propers dies. Fins i tot, no sabem si Puigdemont serà o no al Parlament. Ell mateix no descarta cap possibilitat. El que està clar és que no succeirà en un ambient de normalitat. Tot és excepcional. 
Aquesta setmana fa 100 dies que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart dormen a la presó. Però tampoc és normal que el govern espanyol prohibeixi a la segona autoritat del país, Roger Torrent, fer una reunió amb el president Puigdemont a la delegació del govern català a Brussel·les. També és un acte il·legítim que el president de la cambra catalana demani una reunió amb el president Rajoy i aquest la rebutgi. Ni hauria de ser normal veure el parc de la Ciutadella farcit de furgonetes de la Policia Nacional inspeccionant, fins i tot, el clavegueram per evitar que Puigdemont pugui arribar al Parlament de Catalunya. 
Com deia Gaziel: La sort de Catalunya no és molt envejable. Passar-se llargs anys lluitant per fer entendre a Espanya com és, com pensa i com se sent."
Com a periodistes tenim la responsabilitat i l'obligació moral de treballar perquè no es normalitzi aquesta situació. I així ho seguirem fent. Seguirem posant bona cara al mal temps. 
De seguida, ens hi posem. 
Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada