divendres, 23 de febrer del 2018

Catalunya segle XXI. Un nou programa de televisió



El procés d’independència que estem vivint des de fa uns quants anys ha servit, entre moltes altres coses, per despertar en la gent l’anhel i el desig de construir un país nou, un país millor. És aquí on independentistes i no independentistes han trobat els seu punt de confluència, allò que més ens apropa i que és la necessitat de construir una Catalunya nova, que pugi fer front amb garanties d’èxit als reptes que ens presenta el segle XXI. 


Un punt de trobada real i efectiu perquè, tots plegats, hem arribat a la conclusió que, més enllà de disposar o no d’un Estat propi, aquest futur millor l’hem de construir entre tots i per a tothom. 


El sistema polític i institucional creat ara fa 40 anys, sembla un model esgotat. Hi ha molts indicadors que així ho manifesten: des de les persistents mobilitzacions de la societat catalana promogudes per l’ANC a d’altres moviments també de gran repercussió social: 15M, la PAH i molts altres.


Tot plegat ens dibuixa un gran descontent, incrementat també per la greu crisi econòmica que estem patint i tot sembla indicar que els actuals mecanismes polítics i institucionals troben massa dificultats per donar respostes a aquesta nova situació.


La situació política actual, força emocional, ha impedit un debat serè, ric en continguts i plural. La dinàmica dels esdeveniments ha eclipsat el més important de tot: que no s’estigui parlant de com és i com ha de ser el país on volem viure tots plegats.

El mes de maig de 2017, a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), es va presentar la plataforma exigents.cat, formada per gent d’ideologia molt diversa i procedent de diferents i diversos sectors socials i polítics. Exigents.cat ha treballat durant més d’un any per establir les sinergies necessàries per tal d’engegar un projecte molt ambiciós: El Congrés Participatiu Catalunya i Futur.  

Catalunya segle XXI i ETV Llobregat volem portar-vos a casa vostra els principals temes de debat que formin part d’aquest Congrés i que, setmana a setmana, anirem presentant-vos a través de la conversa entre experts en el tema i joves estudiants universitaris.


El primer programa s'emetrà el diumenge 25 de febrer a les 22h, per ETV Llobregat. Us recordem que també podeu seguir-lo per Internet  i que a partir del dilluns el podreu trobar, de la mateixa manera que podreu trobar els següents, a ETV a la carta

Pots seguir-nos a Facebook i a Twitter @CATsegleXXI 

En aquest primer programa, coneixerem que és i què pretén el Congrés Participatiu Catalunya i Futur. Comptarem al plató amb els següents convidats:

Guillem López, membre del Comitè Científic. Dinamitzador de l’Àrea de Governança.

Pere Pugès, vicepresident 5è del Consell Directiu del Congrés, responsable del Comitè organitzador i dinamitzador de: l’Àrea L’Estat: una eina al servei de les persones. 

Sandra Tous, graduada en Dret i advocada.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada