divendres, 28 de juny del 2019

VÍDEO: El col·lectiu Ales i LLum, poesia per als presos. ANC:11 de setembre i Consum estratègic (Darrer programa de Vull una resposta)

SETENA TEMPORADA
  Emès el dijous 26 de juny de 2019


Presenta: Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Anna Gorina Col·lectiu Ales i Llum

Víctor Espiga Col·lectiu Ales i Llum

David Fernández Secretariat ANC Coordinador Comissió Fem República

Davantal

L'incendi que es va declarar ahir a la Ribera d'Ebre continua sense control i ha cremat ja més de 6.000 hectàrees. Des del Vull una resposta i des d'ETV Llobregat volem fer arribar el nostre suport i la nostra solidaritat a tota la gent de la zona: Flix, la Torre de l'Espanyol, Vinebre, Bovera, Maials... El nostre agraïment i respecte més profund per a tots els proessionals i voluntaris, per a tota la gent que ara mateix està lluitant contra el foc, amb el desig que ben aviat ppugi ser controlat i sufocat.

Els presos polítics ja són a Catalunya.  Carme Forcadell i Dolors Bassa van fer el viatge d’una tirada i ja són al Mas d’Enric i al Puig de les Basses, respectivament. En canvi, el trasllat d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Joaquim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ha estat esperpèntic. Han fet el viatge en dos dies, amb parades a Valdemoro, Zuera i Brians, abans d’arribar a Lledoners. Un trasllat humiliant. 

Objectiu Independència. Aquest és el lema i el missatge amb què l’Assemblea convoca a la manifestació de l’11 de setembre d’enguany. La concentració tindrà lloc en els sis carrers que desemboquen a la plaça d’Espanya de Barcelona. En la presentació que es va fer ahir, la presidenta de l’ANC Elisenda Paluzie va dir: “Necessitàvem tornar a fixar un objectiu polític, no deixar que la repressió política aconsegueixi l’efecte d’abandonar aquest objectiu polític” I ha remarcat la importància de la unitat estratègica com a condició “imprescindible” per aconseguir la independència.

Consum estratègic, la campanya de l’Assemblea que va començar el novembre de l’any passat, va iniciar dijous la seva segona fase. A partir d’ara, el web consumestrategic.cat comptarà amb un cercador que permetrà buscar empreses a partir de diversos criteris.  Des que es va impulsar la campanya Consum Estratègic, s’han dut a terme 148.000 canvis de contractes, 115 xerrades i 92 fires fetes a tot el país.

Joaquim Forn, en el seu llibre “Escrits de presó”, diu: “Una altra cosa curiosa és la gran quantitat de persones que escriuen poesia i ens fan arribar els seus versos o fins i tot llibres que han publicat amb els seus poemes. Fins i tot hi ha un col·lectiu, Ales i Llum que periòdicament ens envia cartres amb algun poema.” En el Vull una resposta d’avui, podrem conèixer millor aquest col·lectiu: Ales i Llum.

Des seguida ens hi posem. Som-hi. Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada