divendres, 20 de desembre del 2019

VÍDEO: El Tsunami de Luxemburg. RESCAT, 18 anys en suport als presos i preses polítiques. Cap dona a l'oblit, 22/12 a Xerta (Darrer programa de Vull una resposta)


Presenta: Clara Ardèvol I Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Amor del Àlamo, Cap dona a l'oblit

Gregori Saavedra, RESCAT

Josep Pedrol, economista

Davantal

Tanta expectació davant del Tsunami del clàssic Barça-Madrid quan en realitat l’autèntic Tsunami, d’efectes considerables, s’ha produït avui mateix: El Tribunal de Luxemburg ha reconegut la immunitat de Junqueras com a eurodiputat. La sentència ha estat clara: “Junqueras va adquirir la condició de membre de Parlament Europeu el 13 de juny de 2019, dia en què les autoritats espanyoles competents van procedir a la proclamació oficial dels resultats de les eleccions a Parlament Europeu. Els membres del Parlament Europeu gaudeixen d’immunitat abans que comenci el seu mandat”

El TSJE deixa en mans del Tribunal Suprem Espanyol “els efectes associats” a la immunitat de Junqueras en altres procediments, com el de la causa i condemna del procés. El Tribunal, però, recorda que ho ha de fer “amb observança del Dret de la Unió i en particular del principi de cooperació lleial” consagrat als tractats europeus.

Una autèntica bomba judicial contra la justícia espanyola que afecta directament a la condició d’eurodiputats, i per tant que gaudeixen d’immunitat, del president Puigdemont i del conseller Toni Comín.

Com no podia ser d’altra manera, la justícia espanyola ha intentat tapar com ha pogut aquesta resolució europea fent pública avui mateix la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que condemna el president Quim Torra a un any i mig d’inhabilitació per desobediència.

La setmana ens ha portat també altres notícies molt importants. Des del 1980, al Parlament de Catalunya s’han celebrat una cinquantena de debats monogràfics. Però cap sobre les dones. Dimarts passat va tenir lloc el primer en què el president Torra va anunciar una modificació de la llei sobre la violència de gènere per tal d’incloure-hi la violència institucional i la digital. Així mateix, també va anunciar una reforma per definir el consentiment sexual.

En parlem tot seguit amb els nostres convidats. 

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada