diumenge, 15 de desembre del 2019

VÍDEO: Poesia, art, amor, vida... Conversa amb Noemí Morral. Deus dies decisius per a l'independentisme (Darrer programa de Vull una resposta)

Presenta: Clara Ardèvol I Jaume Marfany
Producció: Josep Pedrol i Xavi Portet
Direcció: Jaume Marfany

Convidats:

Noemí Morral, poeta i il·lustradora

Montserrart Rossell, empresària

Josep Pinyol, historiador

Davantal

Ens trobem immersos de ple en dues setmanes claus per a l’independentisme.

Mentre continuen les converses PSOE-ERC, ahir, les Juntes de tractament de les presons van classificar els presos polítics amb un segon grau penitenciari. Aquest regim és el més comú i, en principi, implica les mateixes condicions de reclusió que fins ara, però inclou alguns permisos esporàdics de sortida. Tot indica que som només a l’inici d’un altre llarg camí a recórrer. Una vegada es confirmi aquesta classificació els presos polítics només podran accedir als permisos penitenciaris quan hagin complert una quarta part de la condemna.

Avui mateix, la consellera a l’exili Clara Ponsatí ha comparegut al Tribunal d’Edimburg per la demanda d’extradició per sedició que va fer contra ella el Tribunal Suprem espanyol. El judici, però, no començarà fins al mes d’abril.

El proper dilluns 16 de desembre El president Puigdemont, i els consellers Antoni Comín i Lluís Puig compareixeran davant la justícia belga que haurà de decidir sobre la demanda d’extradició que hi ha contra ells.

I el dijous 19 de desembre el Tribunal de Justícia de la Unió Europea de Luxemburg decidirà sobre la immunitat del vicepresident Oriol Junqueras. Serà, sens dubte, el dia més important d’aquestes dues setmanes clau per a l’independentisme. L’informe, no vinculant, de l’advocat general de la UE va concloure fa dues setmanes que “els votants elegeixen diputats i no pas aspirants a diputats. La condició d’eurodiputat s’adquireix la mateixa nit electoral.

Si el Tribunal decideix a favor d’Oriol Junqueras, el dia 19 podria començar una nova etapa, no només per al vicepresident Junqueras, sinó també per a Carles Puigdemont, Toni Comín i fins i tot Clara Ponsatí que podrien tenir immunitat, viatjar per tots els estats de la UE sense que poguessin ser detinguts i exercir el càrrec d’eurodiputat plenament. 

Ovidi Montllor va dir: “Poesia no vol dir somniar. Poesia és tastar una miqueta o un molt de la vida” Avui parlarem també de poesia, d’art i de vida amb Noemí Morral.

De seguida ens hi posem. 

Som-hi! Comencem!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada