dilluns, 24 d’agost del 2020

Comunicat de la Comissió organitzadora de l'Assemblea fundacional d'Independentistes d'Esquerra

 


A tots els adherits a Independentistes d’Esquerra

El mes de juny vàreu rebre un comunicat de la Comissió Organitzadora de l’Assemblea fundacional anunciant la represa del procés constituent d’Independentistes d’Esquerra, amb la perspectiva de celebrar l’Assemblea el mes de setembre (probablement per via telemàtica) i que fins aleshores, el Grup format pels 53 Promotors assumia, provisionalment, la direcció política (va ser qui va crear la Comissió Organitzadora per preparar l’Assemblea). També, deia que alguns dels membres Fundadors havien creat l’associació “Independentistes d’Esquerres” (de la qual ells mateixos es van nomenar la Junta Directiva), entenen que només era una associació instrumental per avançar tràmits i que restaria inactiva fins que l’Assemblea aprovés els Estatus definitius i elegís la Junta Directiva.

El passat dia 10, en la reunió de la Comissió Organitzadora, es van produir un seguit de desavinences (*) i uns quants dels seus membres (els qui conformen la Junta Directiva de la dita associació), l’endemà mateix, en un correu enviat als Promotors anuncien que s’escindeixen de la Comissió Organitzadora i que ells, prescindint de la resta de la Comissió, organitzaran l’Assemblea, el dia 5 de setembre. Conscients del greu problema que representa aquesta escissió, la Comissió Organitzadora fa tota mena d’esforços per refer les relacions i la confiança entre tots els seus integrants, intentant una aproximació per refer ponts i aconseguir una mediació, que va ser rebutjada, mantenint-se en la posició d’organitzar, unilateralment, l’Assemblea i fent impossible arribar a cap acord.

Partint d’aquesta situació, i lamentant-la profundament, la Comissió es planteja seguir el mandat dels Promotors i continuar organitzant l’Assemblea, pensant que, encara que inicialment s’havia previst pel 5 de setembre, probablement caldria demorar-la. 

Després d’uns dies de reflexió, i amb ànim d’evitar la divisió, el desconcert i el malestar que generaria una doble organització de l’Assemblea, vam intentar trobar una solució per sortir de l’atzucac. Finalment hem pres una determinació. Per tal d’evitar les divisions que sempre han portat a mal borràs els projectes de l’esquerra, i els dels independentistes. hem decidit no ser part d’una d’aquestes divisions. Per això, avui mateix, la Comissió Organitzadora, per no interferir en la convocatòria de l’Assemblea que s’ha fet des de l’associació «Independentistes d’Esquerres» hem comunicat al Grup de Promotors, que, no seguim endavant amb el seu encàrrec d’organitzar l’Assemblea constituent.

Amb voluntat de facilitar al màxim la feina de l’associació «Independentistes d’Esquerres», els hi lliurarem les dades d’aquells de vosaltres que feu arribar la vostra autorització explícita a organitzacio@independentistesdesquerra.cat abans de l’1 de setembre. 

La nostra voluntat i compromís és fer efectius els objectius del nostre manifest fundacional i en especial col·laborar activament en la consecució de la República Catalana. I seguirem fidels a aquest compromís. Enteníem que l’objectiu d’Independentistes d’Esquerra no era, ni ha de ser, de tipus electoral, ni de llistes de partits, sinó que -com diu la proposta de ponència política- era treballar per aconseguir crear un Bloc d’unitat republicana, ampli i transversal, aglutinador de l’independentisme per aconseguir el nostre alliberament nacional. Entenent i fent les coses amb radicalitat democràtica, de baix a dalt, amb una nova manera de fer política (no amb “quotes” ni pactes a “les cúpules”, com és propi de la “vella política” i que interessadament i/o per infantilisme polític no ens ha permès avançar i ha portat l’independentisme on som, dividits i enfrontats).

Seguirem treballant per aquests objectius, amb realisme, esperança i amb la il·lusió que serem capaços de superar aquestes misèries humanes i construirem un país i un futur millor, continuant el projecte de conformar la unitat republicana, amb una entesa organitzativa que articuli i superi les actuals existents i projecti la seva acció unitària, com diu el nostre manifest fundacional.

 (*) Els motius aparents eren: 1.- Que els adherits a Independentistes d’Esquerra, haurien de confirmar la seva inscripció a l’Assemblea de set-2020, a través de l’associació. 2.- Que l’associació fos la dipositaria de la Base de dades de les 5.640 persones adherides fins ara a Independentistes d’Esquerra (quan, en aplicació de la legislació vigent no es pot cedir la Base de dades sense el corresponent consentiment exprés de cadascun dels adherits). 3.- El pagament de 10 € per inscriure’s a l’Assemblea.

Els motius de fons i reals son: 1.- La diferent concepció d’Independentistes d’Esquerra (ser una eina de suport al nou partit de Puigdemont o, sense excloure això, anant molt més enllà, pretenent ser la llavor, des de les esquerres, d’un veritable Bloc d’Unitat Republicana). 2.- La seva utilització política, amb interessos personals.

 20/08/2020. Comissió Organitzadora.

 

1 comentari :

  1. 🤷‍♂️ Incomprensible. Sempre hi ha d’haver una escissió. Sembla impossible fer una cosa a la una.

    ResponElimina